Gojmir Lešnjak Gojc v novem videu skupine Tretji kanu

Tretji kanu so moči združili z legendarnim Gojcem.
Tretji kanu so moči združili z legendarnim Gojcem.

O tisti luči v nas govori skladba. Da ji moramo slediti, jo kdaj pobožati in zaliti − kot Anjine marjetice, ki simbolizirajo tiste najbolj skrite želje … pa tiste iskre, ki se vžigajo, ko hodimo po še neshojenih poteh. Da je to ena najbolj intimnih skladb Tretjega kanuja, še doda. Videospot, v katerem igra tudi legendarni Gojmir Lešnjak Gojc, pa vas pelje na potovanje skozi prenekatero čustvo.

Kdo je komu luč prižgal?

V žepu rumenega dežnega plašča je Anja nekega dne zagledala preproste bele cvetove, ki so z njo spregovorili tiho, a obenem dovolj prepričljivo, da so ujeli njeno pozornost.
Vprašala jih je o tistih gredicah, ki jih je nekoč zasejala, in se opravičila, da je na njih skoraj pozabila.

O tisti luči v nas govori skladba. Da ji moramo sledi ti, jo kdaj pobožati in zaliti − kot Anjine marjetice, ki simbolizirajo tiste najbolj skrite želje … pa tiste iskre, ki se vžigajo, ko hodimo po še ne shojenih poteh.

Premišljene lokacije, mali genij Lenart Zajc, ki obnavlja predmete iz 70-ih let, idilično jezerce, spreten režiser in občutljivo oko direktorja fotografije … pa kaj bi govoril, poglejte si novi video Tretjega kanuja. – Gojmir Lešnjak Gojc

Da je to ena najbolj intimnih skladb Tretjega kanuja, še doda. Videospot, v katerem igra tudi legendarni Gojmir Lešnjak Gojc, pa vas pelje na potovanje skozi prenekatero čustvo. Vabljeni k poslušanju in ogledu.

V videospotu za novo skladbo Iz rumenega plašča skupaj z znanim gledališkim in filmskim igralcem nastopa tudi 15-letni ljubiteljski zbiralec jugonostalgičnih predmetov, Lenart Zajc. Gojc in Lenart sta se takoj ujela, saj sta oba, navkljub različnim generacijam, ljubitelja predmetov bivše skupne države, povezujejo pa ju tudi svobodomiselni nazori in veder značaj. ‘Prav navdihujoče je bilo gledati tega fantiča, ko s takšnim žarom v očeh govori o ikoničnih Meblo lučeh, ki jih tudi najdete v njegovi zbirki,’ je bil mnenja Gojc.