Gibonni z novim videom ‘Ko si, da si’

Gibonni je izdal nov video. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Gibonni je izdal nov video. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Leto dni je minilo, odkar je Gibonni objavil prvi singel s takrat še neobjavljenega EP albuma ‘U’ po ure‘, pri naših južnih sosedih so pesem nedavno proglasili za najbolj predvajano pesem lanskega leta, zelo dobro pa so jo sprejele tudi radijske postaje v Sloveniji.

Tokrat Gibonni predstavlja novi, tretji singel – ‘Ko si, da si‘, objavljen je tudi spremljevalni videospot, ki ga je posnel priznani režiser Filip Gržinčić.

‘Ko si, da si’ je hipnotična pesem, v blues in gospel maniri, oda ženski moči in lepoti, močna balada s temnim sijajem, ki nadaljuje pot velikih antologijskih hitov Gibonnijeve kariere, ki se bo zagotovo obdržala v koncertni set listi priljubljenega glasbenika.

V pesmi ‘Ko si, da si‘ je Gibonni odigral kitaro, poleg producenta Nikše Bratoša in Marka Reljanovića , ki sta odigrala bas kitaro. Topel, organski zvok klaviatur dodatno poudarja globoko atmosfero ameriškega ( ali mogoče dalmatinskega?) Juga. Za bobni je bil mojster Marko Gazdik, spremljevane vokale pa so posneli Gibonni, Marko in Nikša Bratoš.

‘Ko si, da si’ ponovno potrjuje, da EP album ‘U po’ Ure’ ni samo album, ki traja dobre pol ure, ampak nam veliki mojster Gibonni v petih, šestih pesmih (če upoštevamo tudi extended verzijo z naknadno objavljeno skladbo ‘ Božjom voljom, svojom voljom’, je še naprej v vrhunski ustvarjalni formi.