CAVEMAN CULT: ‘Supremacía Primordial’ (2018)

Naslovnica albuma 'Supremacía Primordial'.
Naslovnica albuma 'Supremacía Primordial'.

Floridski monstrumi Caveman Cult so tik pred začetkom poletne sezone poskrbeli za novo osvežitev v obliki EP – ja ‘Supremacía Primordial’, ki prinaša njihov nov material po letu 2016 in njihovem prvencu ‘Savage War is Destiny’.

O EP-ju ‘Supremacía Primordial’

Glasbo skupine je – tako kot se za večino underground grup spodobi – težko opisati na preprost način, vendar pa lahko ob poslušanju pričujočega EP-ja uporabim pridevnike kot so ‘divje’, ‘primitivno’, ‘agresivno’ in ‘uničujoče’. Skratka; več kot primeren material za poslušanje na plaži, če ste seveda eden od tistih, ki se tudi v najbolj vročih poletnih mesecih oblačite v črno in vam gorenje pod soncem predstavlja največjo življenjsko muko.

Na plošču so prisotni štirje komadi, ki se prefrigano igrajo s poslušalčevimi pričakovanji; na prvo uho vse skupaj zveni kot popolna zmeda, na silo zmetana smetana hrupa, razglašenosti, kruljenja in močno distorziranih kitar, vendar boste ob bolj pozornem poslušanju ugotovili, da ima vsaka pesem določeno strukturo, ki znotraj navideznega kaosa skriva prav posebno dušo, da plošček zveni kot trdno zgrajeno okostje kaotične in duševno razklane entitete.

Da pa ne bi zvenel preveč filozofsko; Caveman Cult zvenijo jezno, noro in uničevalno, hkrati pa prepričljivo, koherentno in napolnjeni s prav posebno agresivno energijo. In to je v bistvu vse, kar morate vedeti.