Gibonni ogrel srca v Športni dvorani Medvode

Gibonni, 14.2.2020, Medvode (Foto: Aleš Žnidaršič)

Gibonni, eden najuspešnejših hrvaških kantavtorjev in svetovno priznani glasbenik je na valentinovo poskrbel da so se naša srca še bolj ogrela. Gibonnijeva glasba združuje rock, pop in elemente dalmatinskega etna. Njegove pesmi v večini govorijo in slavijo ljubezen, on slavi ljubezen tako da je bilo valentinovo idealen dan za obisk njegovega koncerta.

Ko se je v dvorani nekoliko stemnilo in se je pojavil na odru s svojo spremljevalno ekipo, je bilo navdušenje in pričakovanje med občinstvom še večje. Prva skladba, ki nas je popeljala v uvod velikega spektakla večera je bila skladba z naslovom Mirakul. Slišali smo nabor njegovih najbolj znanih sklad. Slišali smo tudi skladbo Oliverja Dragojevića Cesarice, katere avtor je prav Gibonni. Ves večer smo se lahko predajali in uživali ob poslušanju njegovih pesmi, v katerih ni manjkalo ljubezni. Med koncertom je kar nekajkrat pohvalil Slovence, nekajkrat je omenil tudi Škofja Loko ter se vmes še malo pošalil in zapel nekaj besed o tem mestu.

Proti koncu koncerta nas je vse presenetil, ko je šel med občinstvo. Šel je skozi množico občinstva, pel ter sem vmes usedel na tla. Želel je da to stori tudi občinstvo, vendar ga žal nihče ni ubogal. Največje presenečenje pa je sledilo, ko se je povzpel po steni in splezal na tribuno. Čez nekaj trenutkov pa je bil že nazaj na odru ter lahkotno v svojem stilu pel dalje.

Gibonni, 14.2.2020, Medvode (Foto: Aleš Žnidaršič)

Presenečenj na koncertu pa kar ni bilo konec. Za romantičen zaključek večera je poskrbel nekdo iz občinstva, ki je svojo drago zaprosil kar na odru pred celotno množico ljudi. In seveda je bil njen odgovor DA.

S celotnim spektaklom in izborom sklad nas je vse popeljal v romantični svet in mislim da nikogar v dvorani ni pustil hladnega, saj je bilo od občinstva čutiti zadovoljstvo in navdušenje nad celotnim večerom.

Gibonnija bi lahko poslušali kjerkoli in kadarkoli.

Avtor: Aleš Žnidaršič