Ghost kmalu z novim albumom

Tobias Forge, pevec skupine Ghost. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)
Tobias Forge, pevec skupine Ghost. (FOTO: osebni arhiv izvajalca)

Kljub dejstvu, da je pandemija novega koronavirusa ohromela glasbeno industrijo se zasedba Ghost, ne da. Sicer so morali fantje prestaviti turnejo, ki so jo načrtovali za letos, bodo pa izdali nov studijski album, in sicer tako, kot so to predvidevali.

 

Zima bo za skupino Ghost pestra

Vodja zasedbe Ghost Tobias Forge je namreč obljubil, da bodo pozimi svojim oboževalcem postregli z novo glasbo. Nov studijski plošček so načrtovali v začetku prihodnjega leta, in kot vse kaže, bodo načrt tudi uspešno izvedeli.

Že lani je Tobias Forge razkril, da so začeli ustvarjati nov, pet studijski album. V nedavnem intervjuju za švedsko spletno stran VK pa je Tobias poudaril, da si želi, da bi album luč sveta ugledal v začetku prihodnjega leta. Poudaril pa je, da se v svojih besedilih ne bo poskušal usmeriti na trenutno situacijo in pandemijo, ki je zajela svet.

Ghost so zadnji studijski album ‘Prequelle‘ izdali leta 2018, nov album pa naj mu ne bi bil v ničemer podoben. Tobias je namreč namignil, da bo prihajajoči plošček bolj podoben albumu ‘Meliora‘ iz leta 2015: ‘Želim narediti drugačen album, kot je ‘Prequelle’. Želim si, da bi zvenel drugače. Vsekakor imam v mislih temnejši in težak album.’