Joker Out imajo ‘Umazane misli’

Končno! Najbolj shagadelic band sončno od Alp je v radijski eter spustil težko pričakovano pesem ‘Umazane misli’.

Potem ko so ob koncu poletja le dobili priložnost izpeljati nekaj koronsko omejenih koncertov – med drugim so navdušili na Urbanem dejanju v Tobačni, na Festivalu Lent in na Collegiumovem Summer Closingu v Čatežu – in tako vsaj malo izživeti potrebo po nastopanju pred živo publiko – Bojan, Kris, Jan, Matic in Martin predstavljajo novo pesem, ki bo v kratkem dobila tudi video podobo.

Feni banda ‘Umazane misli’ že poznate, saj že nekaj časa eden od vrhuncev vsakega njihovega špila, vključili pa so jo tudi v koncert na strehi Vala 202, ki ga je že predvajala tudi TV Slovenija. A pozor, vse kar ste slišali do zdaj, je bila le predigra, končna verzija je plod večmesečnega piljenja pod taktirko producenta Žareta Paka, s katerim Joker Out že nekaj časa ustvarjajo svoj prvi album.

“Glej me naravnost v oči, ko ti lažem po pravici …”

“Pesem izpoveduje potrebo po tem, da se umazanih misli, ki se nam vsem porajajo, ne sme zatirati in zamolčati, saj se lahko zelo hitro zgodi, da zaradi tega izgubiš čarobno moč noči … no ja, ali pa dneva. Odvisno kakšen pacek si,” pravi frontman Bojan Cvjetićanin, ki podpisuje glasbo in tekst, pri aranžmaju pa je bandu in producentu priskočil na pomoč še Anže Langus Petrović.

KDO JE PUNCA, KI POJE Z BOJANOM?!

Ob izpiljenem besedilu in aranžmaju je odmerek svežine pesmi ‘Umazane misli’ vlila prav posebna gostja. Glas, ki vas poboža v zaključku pesmi, pripada Izi Alibegić, Bojanovi sošolki s faksa. Po igranju z različnimi idejami za ta del pesmi, je nekomu, menda Žaretu, padlo na pamet, da iščejo punco, ki ne bi nikoli pela v javnosti, je pa kot oseba polna igrivosti in ljubezni – ob čemer se je Bojan spomnil na Izo. Prvič je stala pred mikrofonom in pesmi dala natanko tisto, kar ji je manjkalo.

Joker Out so danes zjutraj pesem ‘Umazane misli’ splavili v radijski eter z mini koncertom na Radiu 1, jutri ji lahko prisluhnete v jutru z Andrejem Karolijem na Valu 202, v naslednjih dneh pa tudi na drugih priljubljenih radijskih postajah.

Joker Out – ‘Umazane misli’ (v živo na strehi Vala 202)
Pozor: v koncertni verziji pesmi ni Izinega vokala.
glasba in besedilo: Bojan Cvjetićanin
aranžma: Bojan Cvjetićanin, Kris Guštin, Jan Peteh, Matic Kovačič,
Martin Jurkovič, Žarko Pak, Anže Langus Petrović