Ghost bodo izdali koncertni album ‘Ceremony And Devotion’

Se vladavina Papa Emeritus III končuje? (FOTO: Ghost Facebook)
Se vladavina Papa Emeritus III končuje? (FOTO: Ghost Facebook)

Švedska okultna metal zasedba Ghost, je dala na pokušino prve podrobnosti o prihajajočem koncertnem albumu ‘Ceremony And Devotion‘. Za začetek so razkrili naslovnico prihajajočega ploščka.

Kdaj bo album ‘Ceremony And Devotion’ uradno izšel za enkrat še ni znano, a se nekako pričakuje, da se bo to zgodilo januarja prihodnje leto.

Naslovnica koncertnega albuma ''Ceremony And Devotion'.
Naslovnica koncertnega albuma ”Ceremony And Devotion’.

Slovo papeža Emeritusa III

Bo oblast zdaj prevzel Papa Emeritus Zero? (FOTO: YouTube)
Bo oblast zdaj prevzel Papa Emeritus Zero? (FOTO: YouTube)

Zadnji koncert zasedbe Ghost, na katerim je poslednjič nastopil frontman Papa Emeritus III, se je odvijal 30. septembra letos v Gothenburgu na Švedskem. Papa Emeritus III, je bil na tem koncertu tudi ‘odpuščen’. Na silo sta ga takrat namreč dva moška odnesla z odra, med izvajanjem skladbe ‘Monstrance Clock‘.

Kmalu za tem je na oder stopil ‘nov papež’ in se občinstvu predstavil z besedami: ‘Jaz sem papež Emeritus Zero. Zabave je konec in zdaj se bo začela nova era. Srednji vek se začenja zdaj.’

Ghost so posnetek ‘incidenta’ objavili na svojem uradnem Instagram profilu, a ob tem niso podali uradne izjave. Kakorkoli, zdi se, da je vladavina papeža Emeritus III končana.

Vse skupaj gre bolj za šalo, kot za res, za obema maskama se namreč skriva pevec Tobias Forge, ki bo nedvomno tudi novi papež.

Forge je nedavno sicer povedal, da dela na novem, četrtem studijskem albumu, ki bo predvidoma izšel aprila prihodnje leto. Zadnji studijski album ‘Meliora‘ je skupina Ghost izdala leta 2015.

[MESSAGE FROM THE CLERGY]

[MESSAGE FROM THE CLERGY]We wish to inform you that something wicked this way comes…

Objavil/a Ghost dne 6. december 2017