Scorpions: znan nov koncertni datum v Ljubljani!

Skupina Scorpions
Skupina Scorpions

Nemški hard rockerji Scorpions bi morali 5. decembra 2017 nastopiti v Areni Stožice v Ljubljani, a je zdravje ponagajalo pevcu Klausu, zato so bili primorani koncert odpovedati.

Fantje so obljubili, da je koncert zgolj prestavljen in ne odpovedan in očitno so svojo obljubo tudi držali. Potrdili so namreč, da v Areno Stožice prihajajo v petek, 8. junija 2018!

O skupini Scorpions

Skupino je leta 1965 v Hannovru ustanovil njen kitarist Rudolf Schenkerja, vendar je v zatišju ostala skoraj štiri leta, vse dokler k sodelovanju ni povabil svojega mlajšega brata Michaela in pevca Klausa Meina, ki skupaj z ustanoviteljem še danes tvori najtrdoživejši del zasedbe.

Fantje bodo Slovenijo obiskali 8. junija 2018!
Fantje bodo Slovenijo obiskali 8. junija 2018!

Zadnjo rošado so Scorpions doživeli prav pred kratkim, ko se je bendu pridružil nekdanji bobnar skupine Motorhead Mikkey Dee.

Prvo ploščo ‘Lonesome Crow‘ so Scorpions izdali daljnega leta 1972, veliki komercialni uspeh pa doživeli v začetku osemdesetih let, ko je izšla plošča ‘Love at First Sting’ (1984) z uspešnicama ‘Rock you like a Hurricane‘ in ‘Still Loving You’.

Vendar so se v kolektivno zavest in v glasbeno zgodovino vpisali leta 1991 z albumom ‘Crazy World’ in balado ‘Wind of change‘, svojevrstno himno takratnih političnih sprememb v Evropi, ki pri fenih še vedno sproža nostalgijo in navdušenje.

Od takrat so izdali še sedem studijskih plošč (skupno osemnajst) in uspeli ohraniti trdno skupnost oboževalcev. Na svoji dolgoletni glasbeni poti so prodali več kot 100 milijonov plošč in pred polnimi koncertnimi dvoranami nastopali na vseh kontinentih sveta.