BORUT MAROLT: ‘Nimam potrebe, da bi se vrnil na odre’

Borut Marolt, pevec skupin Niet.
Borut Marolt, pevec skupine Niet (Foto: Rocker.si)

Tokrat smo spregovorili z Borutom Maroltom, karizmatičnem pevcem nekdanje kultne zasedbe NIET. Preberite si kakšni so njegovi načrti in ali bodo Niet še kdaj stali na odru.

ROCKER.SI: NIET ste januarja letos (žal) najavili svoje slovo iz glasbene scene. Kako je to vplivalo na tvoje življenje?
Borut Marolt: Predvsem mi ostaja več časa za druge zadeve, ki sem jih v preteklosti mogoče zanemarjal. Biti prost za vikend je nekaj, na kar se hitro navadiš.

ROCKER.SI: Ali ste s preostalimi člani še vedno v kontaktu?
Borut Marolt: Smo v kontaktih, z enimi bolj, z drugimi manj.

ROCKER.SI: Kaj počneš zdaj, ko NIET-ov ni več?
Borut Marolt: Posvečam se svoji primarni službi, delu z mladostniki z vedenjskimi in čustvenimi težavami. Poleg tega se še dodatno izobražujem, kar bi bilo v primeru, da bi z Niet še nastopali nemogoče. Več časa lahko posvetim tudi partnerici; kot sem že omenil, prosti vikendi so zlata vredni.

Borut je pustil velik pečat v skupini Niet.
Borut je pustil velik pečat v skupini Niet.

ROCKER.SI: Pogrešaš občutek, ko ste z bandom na koncertih povzročali norenje in evforijo publike?
Borut Marolt: Težko bi rekel, da to pogrešam; vsi ti trenutki so bili nori in teh zadev ne bom nikoli pozabil, jih pa ne pogrešam. Nimam neke želje ali potrebe, da bi se vrnil na odre. Mogoče občasno, kar tudi se, konstantnega koncertiranja pa ne pogrešam.

ROCKER.SI: Obstaja možnost, da bi se ob kakšni posebni priložnosti NIET znova pojavili na sceni, morda samo za enkraten nastop ali kaj podobnega?
Borut Marolt: Seveda obstaja. Nikoli ne reci nikoli. Nismo se poslovili za vedno. Lahko se tako izkaže, ampak nismo rekli, da ne bomo nikoli več nastopili.

ROCKER.SI: Si razmišljal kaj o samostojni karieri, ali morda o tem, da bi se na sceno vrnil z drugim bandom?
Borut Marolt: O samostojni karieri ne. Vedno sem si želel delati in koncertirati z bendom, nikoli kot samostojni izvajalec. Z nekaj glasbenimi kolegi smo par let nazaj tudi imeli bend in ustvarili kar nekaj avtorske glasbe, vendar se nikakor nismo uspeli časovno uskladiti, tako je projekt počasi zamrl.

ROCKER.SI: Boš morda kot gost ali kaj podobnega sodeloval s kakšno skupino ali drugim izvajalcem?
Borut Marolt: Spomladi sem bil gost na dobrodelni prireditvi Otroci za otroke v Cankarjevem domu, kjer sva pela skupaj s Severo Gjurin, mesec nazaj sem bil gost Ani Pupedan na njihovi petindvajsetletnici, v petek pa bom gost Dan D-jem na Ritmu mladosti v Stožicah. Kadar me povabijo se odzovem, če le imam čas.

Borut je vesel, da vikende lahko preživlja doma.
Borut je vesel, da vikende lahko preživlja doma.

ROCKER.SI: Podal si se tudi v literarni svet, lani si izdal namreč roman ‘Kako se znebiti trupla’, kako si zadovoljen z odzivom?
Borut Marolt: Odziv je bil presenetljiv. Z založnikom smo pred izdajo tuhtali kolikšno količino knjig naj natisnemo in smo se nekako strinjali, da bo številka tristo tista prava, saj je v Sloveniji menda vse nad petsto prodanih izvodov bestseller. Prodali smo jih že v štirinajstih dneh po izidu in takoj izdali še ponatis tristotih knjig od katerih pa jih je še manj kot sto na zalogi. Za novinca zelo spodbudno, seveda pa je dejstvo, da mi je pri tem pomagala medijska podoba. Brez tega, tudi takšnih številk ne bi bilo.

ROCKER.SI: Boš napisal še kakšno knjigo?
Borut Marolt: Sem se že lotil, pa je zadeva malo zamrla. Nov roman bom definitivno dokončal, vendar trenutno ne vem, kdaj bo čas za to.

ROCKER.SI: Kakšni so tvoji cilji in izzivi za prihodnost?
Borut Marolt: Dokončati drugi roman. Do sredine naslednjega leta dokončati izobraževanje, ki sem se ga lotil. Sicer pa so cilji in izzivi vezani na moje službeno oziroma strokovno področje.

ROCKER.SI: Bi rad še kaj posebnega spročil bralcem portala Rocker.si?
Borut Marolt: Podpirajte svoje lokalne bende! Ne prepustite se komercialnemu vplivu ozkoglednih medijskih plejerjev. Bodite to, kar ste!