freekind. z novo skladbo ‘Visualize’ tudi na evropske radijske postaje

freekind. (Foto: PROMO)

Ko si zaželimo, da nas iz vsakdanjega tempa za nekaj trenutkov glasba odpelje v vzporedno dimenzijo, kjer vlada sporočilo ljubezni in upanja, je čas, da podamo roko melodijam dvojca freekind..

I just wanna live my life in peace,*” je refren, ki ga tokrat v skladbi Visualize na piedestal postavljata Nina Korošak Serčič na bobnih in Sara Ester Gerdelj na vokalu in klaviaturah. Dekleti, ki sta miks pesmi prepustili avstrijskemu producentu Patricku Kummenekerju aka Trickyju, sta ob izidu pesmi na vseh glasbenih platformah povedali: “Bil je čas, ko sva imeli priložnost ustvariti dnevno rutino in uživati v občutku lahkotnosti. Ker so v idealen svet hitro začele vdirati novice o omejitvah gibanja, občutki strahu, urnik pa se je vedno bolj polnil, sva želeli skozi glasbo ustvariti svojo vizijo življenja, takega, kjer živimo v miru. Da se bo to nekoč uresničilo,  si moramo to predstavljati, vizualizirati.”

Duo z novim singlom, ki bo v video formatu zaživel 12. maja, napoveduje pestro obdobje. Singlu, ki je premierno zazvenel na radiu Soundportal v Grazu, nato pa še na domačem Valu202, so z vabili v studio konec meseca maja naklonjenost pokazale tudi berlinske radijske postaje, med drugim tudi RadioEins in FluxFM. Kmalu pa bo zasedbo mogoče slišati tudi na avstrijskem FM4 in seveda domačih, slovenskih radijskih postajah.

Dekleti v letošnjem letu izpostavlja tudi francoski festival Europavox, kjer bosta v živo nastopili julija, 9. maja nastopili pa še v spletni ediciji evropskega dneva glasbe (Europe Music Day).

Povezava do platform: https://distrokid.com/hyperfollow/freekind/visualize