Pantaloons predstavljajo prvenec ZBOUNCE

Trio, ki kot bi rekel keks razpleše ulice, predstavlja prvenec ZBOUNCE. Na njem je enajst skladb, ki zbouncajo. Kako zelo … vabljeni k poslušanju.

»Album je razgiban, poskočen in intenziven,« pravijo Luka Belič na tenor saksofonu, Aljaž Markežič na suzafonu in David Nik Lipovac za bobni. Zdaj tako ne bodo več razplesavali samo ulic, kjer so nabrali največ nastopaške kilometrine, pač pa se s konkretnim repertoarjem selijo na predvajalnike glasbe in v dnevne sobe, avtomobile in še kam. Letos je za njimi že prva krajša evropska turneja. Nastopili so v Budimpešti, Bratislavi, se predstavili v Pragi in v Leibzigu. Na noge pa so pred kratkim dvignili tudi klub Cankarjevega doma ter navdušili v Slovenskem mladinskem gledališču z živo glasbeno spremljavo v predstavi Razcufane zgodbe.

Tenor saksofon, bobni in suzafon so brezkompromisno samozadostni tudi na albumu, kjer je za produkcijo poskrbel vsestranski primorski didžej in producent Jan Bajc Funa. Pozornost pa velja usmeriti tudi na skladbo JUP, kjer se ekskluzivno na vokalu pridruži UM alias Urh Mlakar. Nekaj skladb z albuma je že na svetovnem spletu, med drugim singla Horse in L’ Amore Sulle Nuvole, ki sta zaživela v videospotu in že skoraj legendarni Kreker, ki je požel slavo spletnega prenosa konference Eurosonic Noorderslag.

Spremljava albuma je BREZPLAČNA POBARVANKA:

Tako kot so interpretacijo naslova prepustili poslušalcu, je podobno tudi z ovitkom. Naj barvice vodijo in domišljija naj ustvari najbolj unikatne ovitke. In ob tem vabljeni k prenosu brezplačne pobarvanke na njihovi uradni spletni strani.

Serija predstavitvenih koncertov:

V naslednjih dneh je pred njimi serija koncertov, kjer bodo predstavili novi album in poskrbeli, da obiskovalci koncertov zamenjajo garderobo in si privoščijo nove majice, torbe, umirijo živce.

 1. 5. – CUKRARNA BAR, LJUBLJANA
 2. 5. – ALEJA, LJUBLJANA
 3. 5. – JAZZ FESTIVAL, CERKNO
 4. 5. – CENTER MLADIH KOPER
 5. 5. – BRUSSELS JAZZ WEEKEND, BELGIJA

Zbounce je v celoti že na voljo na vseh platformah: https://distrokid.com/hyperfollow/pantaloons/zbouce

Zbounce in zbouncati -am nedov.

 1. ekspr. nekaj popraviti: Lukcu so v Izoli končno zbouncali hrbet 
 2. ekspr. skockati vso opremo v kombi: David Nik je zbouncau vse stvari v kombi
 3. ekspr. se očediti, urediti: Tomi si vsako jutro zbounca brke
 4. ekspr. zmotiti se: Maša P. se je zbouncala pri registrski za vinjeto
 5. ekspr. veselo skakati: Aida in Maša Š. zbouncajo vedno v prvi vrsti
 6. ekspr. hitra priprava hrane: dej, zbouncaj mi ene kalamare v testu
 7. ekspr. biti ekstremno pozabljiv za več stvari hkrati: Aljaž je zbouncau torbo v Romuniji in tubo v Kopru
 1. prod. Zbouncati tracke, izvoziti posnete steze

Povezave: