Flirrt k sodelovanju povabili Orleke!

Rok Lunaček (Flirrt) in Vlado Poredoš (Orlek). (Foto: Boštjan Tacol)
Rok Lunaček (Flirrt) in Vlado Poredoš (Orlek). (Foto: Boštjan Tacol)

Flirrt so lani obeležili 20 let skupnega delovanja in ustvarjanja. Celoletne aktivnosti, ki so jih ob obletnici pričeli 8.2.2017, točno 20 let po njihovem ‘nastanku’, so 11. oktobra lani kronali z izidom prvega dela dvojnega albuma z naslovom ‘Jekyll & Hyde, CD1‘.

 

Tokrat so moči združili s skupino Orlek

Flirrt danes predstavljajo novo skladbo ‘Velika budala’, ki so jo posneli z Orleki. Z njo tudi napovedujejo izid drugega dela dvojnega albuma ‘Jekyll & Hyde, CD2’, ki bo izšel 12. februarja letos.

Oba ploščka albuma ‘Jekyll & Hyde’ vsebujeta skupaj 25 skladb. Če je bil prvi od obeh bolj mainstreamovski pa bo drugi drugačen: vsebina skladb je bolj družbeno kritična, nekatere pesmi so izjemno osebno izpovedne, album v celoti pa je bolj jezen in hkrati bolj mehak: ‘V resnici je Jekyll & Hyde CD2 vse tisto, kar ljudje od Flirrtov ne bi pričakovali. Prav gotovo si tudi sam ne bi mislil, da bom kdaj kakšno pesem ‘odrapal’. Pa sem jo. Pesem Klinc, pa tak življenje. In mislim, da je prav lepo uspelo. Hkrati pa že v naslednji pesmi Pogled čez ograjo življenja govorim o odraščanju, izgubi otroštva, svetu, ki se prehitro spreminja, ipd. Iz rapa v popolno intimo akustike,’ je o albumu povedal Rok Lunaček, gonilna sila Flirrtov.

 

Kmalu bodo izdali album ‘Jekyll & Hyde’, CD2

Za produkcijo drugega ploščka albuma ‘Jekyll & Hyde’ je tudi tokrat poskrbel Blaž Hribar. Na albumu so sodelovali Orlek (‘Velika budala’), Jure Longyka (‘Izštekani’), Janez Zmazek (‘Z levo nogo vstat’) in Tonka Pogačnik Pirnat (violina, viola).
‘Zdaj, tik pred izidom druge polovice albuma, ko bo album kmalu celota, lahko res rečem, da sem res ponosen nanj. Gre za naš najbolj kompleksen album do danes. Tudi največ dela je bilo vloženega vanj. Kot avtor pa sem v ta album res izlil vse, kar se mi je dogajalo in vse, o čemer sem razmišljal zadnjih 5 let in več,’ pravi Rok in v smehu dodaja: ‘Rad imam ta album. In je brez pomisleka moj najljubši. Pa nima pravljična številka 7 nič pri tem.’

Flirrt nadaljujejo svoj glasbeni pohod. (Foto: Jaka Šuln)
Flirrt nadaljujejo svoj glasbeni pohod. (Foto: Jaka Šuln)

Flirrt so leta 2017 praznovali svojih prvih 20 let. Ob 20. obletnici so torej držali obljubo in izdali svoj sedmi, dvojni studijski album: ‘Vesel sem, da sem v bendu, ki je vedno igral avtorsko glasbo in da tudi po 21 letih v bendu še vedno lahko pišem o življenju – in to brez filtra. Imamo izredno zvesto publiko, ki nas spremlja že vrsto let in na koncu dneva res drži, da štejejo samo skladbe; popularnosti niha, pride in gre, tudi člani se zamenjajo, zapis glasbe se menja; pesmi pa ostajajo. Torej še vedno šteje pripoved in zgodba. In to je tisto, kar me navdihuje in vleče naprej,’ dodaja Rok Lunaček.