The Smashing Pumpkins snemajo nov album

Prvotni člani skupine The Smashing Pumpkins.
Prvotni člani skupine The Smashing Pumpkins.

Billy Corgan je te dni zagotovo razveselil številne oboževalce, potrdil je namreč, da zasedba The Smashing Pumpkins snema nov studijski album, razkril pa je tudi, da bo za produkcijo prihajajočega ploščka poskrbel legendarni Rick Rubin.

 

Corgan z objavljenimi fotografijami namiguje marsikaj

Pred časom je Corgan objavil fotografijo, na kateri je skupaj s prvotnima članoma zasedbe The Smashing Pumpkins, Jamesom Ihom in Jimmyjem Chamberlainom v studiu. Z objavo fotografije je sprožil številna ugibanja, ali se bo zasedba združila v prvotni postavi, in kot kaže je ugibanj konec …

Pred dnevi pa je Corgan na svojem uradnem Instagram profilu zapisal dolgo in ganljivo sporočilo, v katerem se je ozrl v preteklost in se hkrati dotaknil tudi prihodnosti. V zapisu pa je razkril še, da ustvarjajo skupaj z Rickom Rubinom in, da fotografija, ki jo je pred dnevi objavil z iglo v roki ne pomeni, da je bolan. Za to nepremišljeno potezo mu je bilo celo žal, saj je bila zavajajoča in nepremišljena in je s tem povzročil, da je marsikoga zaskrbelo.

I've had a crazy life. Good crazy, but crazy nonetheless. For example. I saw this picture of myself the other day. Besides having a generally good idea of when it was taken (1993 or 1994) I don't remember actually taking the photo, nor do I remember countless others like it between the years 1991-2004. Now, perhaps that says something about my inability or desire to remember, but I'd argue it's an unfortunate result of the blur of those years. Which leads me to this time, or this moment, where like so many, I share a window (curated as it is) into my crazy life. As an example, we are currently in the studio with Rick Rubin. But unless I show you a picture of Rick sitting Buddha-like at a mixing desk, you probably wouldn't know that. Or when I, in a very naive way, post a shot with a needle in my arm and ramble on about making peace with God and time left on dear 'ol Earth, it sent some signal to friends and associates alike that I was sick or wanted other's sympathy. (As fact, it was an IV full of vitamins and homeopathy to assist in getting over this vicious flu). So yes, was sick, and no, not serious in any way nor would I share such info here because this window I'd prefer to be one where you see the sunlight streaming through. The only addendum to that is when I saw how others were reacting to their perception of my misguided and poorly worded message, I chose not to react in kind; in essence I let the shadows cast be whatever you-they-them want to believe. Because we live now in a world where perception often outweighs reality, and that's fine. So to that, here's a new pic I just took of me with my sandy-brown, curly hair flowing in the studio breeze. Lots of love, WPC #wpc

A post shared by WilliamPatrickCorgan (@williampcorgan) on

Del zgodbe pa očitno ne bo več basistka D’arcy Wretzky

Poleg Corgana pa je tudi Chamberlin namignil, da bi se prav kmalu lahko zgodilo, da bodo The Smashing Pumpkin ‘zaživeli’ v prvotni postavi.

Je pa prvotna basistka D’arcy Wretzky dejala, da ne bo del zgodbe, če se bodo znova združili, saj jo je več kot očitno zmotilo, da so namesto nje v skupino povabili drugega basista: ‘Opravičujem se vsem oboževalcem skupine Smashing Pumpkins, ki so navdušeni nad prihajajočeo združitvijo prvotnih članov skupine. Vem, da je to veliko razočaranje tudi zame, a to se ne bo zgodilo z menoj. Opazila sem namreč, da se je skupina odločila, da bo pot nadaljevala z drugim bas kitaristom.’

 

Prvotni člani zasedbe The Smashing Pumpkins so z delovanjem začeli leta 1988 in skupaj izdali kar šest studijskih albumov, leta 2000 pa so se razšli, Wretsky je skupino zapustila celo leto prej.

Corgan je nato leta 2006 k sodelovanju povabil nove člane in nadaljeval s skupino Smashing Pumpkins. V novi postavi so do leta 2014 izdali štiri albume.
Kot pa vse kaže, se bodo znova združili v prvotni postavi in s tem skušali navdušiti najbolj pristne oboževalce širom sveta.

Le vprašanje časa je še, kdaj bodo napovedali izid albuma in turnejo.