Finski nu-metalci Blind Channel so osvojili številna srca

Blind Channel na Evroviziji osvojili številna srca
Blind Channel - foto: YouTube

Včeraj smo že poročali o zmagi italijanskih rockerjev Maneskin na Evroviziji, toda neka druga konkurenčna skupina pa je zajela srca gledalcev in prevladovala v pogovoru na družbenih omrežjih: finski nu-metal sekstet Blind Channel.

Blind Channel, ki prihajajo iz Ouluja na Finskem, se opisujejo kot “nasilni pop”. To je primeren opis, ki temelji na njihovi pirotehnični izvedbi njihove priljubljene pesmi “Dark Side”. Melodična hard rock skladba združuje agresivne rap verze, močne kitarske riffe in elektronske vložke.

Spodaj si lahko ogledate Blind Channel na Evroviziji s skladbo “Dark Side”

Blind Channel so na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije končali na šestem mestu z drugim najboljšim rezultatom Finske v zgodovini tekmovanja, poroča. Toda v srcih številnih uporabnikov Twitterja so bili očitni zmagovalec.

Skupino so tudi primerjali s finskimi rockerji Lordi, ki so na Evroviziji leta 2006 zmagali s pesmijo “Hard Rock Hallelujah”. Lordi so na Twitterju pred finalom Evrovizije zaželeli sonarodnjakom veliko sreče. Lordi so od zmage izdali nekaj albumov, ki so pristali med top 10 na Finskem in nastopili na nekaj velikih festivalih, kot je Ozzfest.