Guardian Of Lightning izdali album Live At Cosmos Tree

Guardian Of Lightning
Guardian Of Lightning - foto: Facebook

Metal pionirji Guardian of Lightning se vračajo na sceno z izdajo novega podaljšanega albuma z videi in zvočnimi posnetki v živo z naslovom Live At Cosmos Tree.

Album je produciral Eurico Tavares na lokaciji The Cosmos Tree blizu Sao Paula v Braziliji. Naslovnica albuma vsebuje “duh svetlobe”, ki ga je po nastopu v živo nevede ujela babica član skupine, ki je bila takrat zraven na lokaciji.

Oglejte si dvaintrideset minutni nastop na čudoviti lokaciji The Cosmos Tree

“Snemanje pri The Cosmos Tree je bil zaradi lokalnih omejitev zares velik izziv,” pravi basist Iron King. “Po dveh mesecih načrtovanja smo dobili vsa potrebna dovoljenja in ekipo neustrašnih strokovnjakov, ki je posnela video na tej posebni, strašljivi lokaciji. Drevo je staro več kot sto let in starejši prebivalci znajo povedati veliko zgodb o njem. Ko se približate temu ogromnemu drevesu, lahko začutite energijo, ki izvira iz njega … močan občutek udobja in miru, kot da vas drevo objame s svojo življenjsko silo.”

“Nekatera naša oprema ob drevesu ni delovali pravilno in tudi druge stvari (kot so generatorji) smo morali postaviti daleč stran in na drevo napeljati podaljške. Tudi nekaj ​​čudnih zvokov in zvočnih nepravilnosti je bilo zaradi drevesa zajetih v posnetek in jih lahko slišite na albumu. Nekateri nam morda ne verjamejo, toda med občinstvom na lokacij snemanja je bila tudi moja babica, ki je slikala drevo, ko smo se pripravljali na odhod. Ona je medij in je dobila občutek, da naj še enkrat fotografira drevo. Ko smo prišli domov, me je poklicala in mi povedala o duhu svetlobe, ki se je ujel na njen fotoaparat. Odpeljali smo se naravnost do nje in kar nam je pokazala … bilo je neverjetno!”

Guardian Of Lightning - Live at Cosmos Tree - naslovnica
Naslovnica albuma Live at Cosmos Tree

Live at Cosmos Tree

01. Intro
02. Cosmos Tree
03. Raise Your Sword
04. Sound of Thunder
05. Aligned with The Stars
06. Follow Your Silver Shine
07. Inside of Us
08. Another Place
09. Lament of Thundering

Skupino Guardian Of Lightning lahko spremljate na družbenih omrežjih FacebookTwitter, in Instagram, sledite jim lahko tudi na SpotifyApple Music in Deezer.

Guardian Of Lightning

Iron King – bas
Marco Fino – vokal in kitara
Lord Drum – bobni