Festival MotörCity za nami, znan je datum 3. edicije prihodnje leto!

Festival MotörCity bo tudi prihodnje leto! (FOTO: Organizator)
Festival MotörCity bo tudi prihodnje leto! (FOTO: Organizator)

Pretekli konec tedna je na tolminskem Sotočju potekal zadnji med poletnimi festivali na tej idilični lokaciji – festival MotörCity. Na dveh odrih so se predstavili Laurence Jones, Popa Chubby, Stray Train, Hamo & Tribute 2 Love, The New Roses, Kris Barras Band, Sven Hammond, Stari pes, The Brew, El Kachon in The Bad Flowers. Glavno festivalsko nagrado, motocikel Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary, je domov odpeljala obiskovalka iz okolice Ljubljane.

MotörCity prihodnje leto meseca julija

Festival MotörCity je letos obiskalo okrog 1000 ljubiteljev bluesa, rocka in motorjev, ki so večinoma prišli iz Slovenije. Ker pa so imeli motoristi in vozniki starodobnikov brezplačen vstop in je uradna statistika na voljo le po prodanih vstopnicah smo lahko na festivalu srečali tudi obiskovalce iz Italije, Hrvaške, Nemčije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Švedske, Belgije, Rusije, Švice in Avstrije.

Bodo tudi prihodnje leto podelili Harley-Davidsona? (FOTO: festival MotörCity)
Bodo tudi prihodnje leto podelili Harley-Davidsona? (FOTO: festival MotörCity)

MotörCity je z dvakrat večjim obiskom kot v letu 2017 na dobri poti – organizator pričakuje, da se bo v roku 5 let pozicioniral na svetovnem festivalskem zemljevidu in že gleda v prihodnost.

Čeprav se motorji še niso čisto ohladili je že napovedana 3 izdaja festivala, ki bo potekala 12. in 13. julija prihodnje leto.