Exit polni trdnjavo

Nastopajoči na Exit 2018.
Nastopajoči na Exit 2018.

Organizatorji festivala Exit, ki se bo letos med 12. in 15. julijem odvijal na Petrovaradinski trdnjavi v Novem Sadu, so prejšnji teden razkrili techno postavo mts Dance Arene. Tokrat razkrivamo nastopajoče na odru Explosive, Fusion in nekaj imen glavnega festivalskega odra.

 

Osrednje ime bo Ziggy Marley

Osrednje ime je v tokratni napovedi je kralj reggae žanra in večkratni prejemnik nagrade grammy – Ziggy Marley. Najstarejši sin Boba Marleya je med drugim idealna zvočna spremljava letošnjega festivalskega mota: Svoboda / Freedom.

Nastopil bo tudi Ziggy Marley.
Nastopil bo tudi Ziggy Marley.

Na seznamu nastopajočih so letos številni mojstri uspešnic. ‘No Roots’ je hit, ki je objel svet in Alice Merton je trenutno ena bolj popularnih izvajalk. Pridružil se ji bo Anglež Jax Jones, ki si je s singlom ‘You Don’t know Me’ prislužil nominacijo za nagrado brit, sodeloval z Demi Lovato in Dukom Dumontom. Na trdnjavo prihaja še priljubljeni rock-house duo Ofenbach z zagotovo nepreslišanima uspešnicama ‘Be Mine’ in ‘Katchi’. Seznam odgovornih za melodije, ki nikakor ne grejo iz glave, bosta dopolnila še Burak Yeter iz Amsterdama, ki je s pesmijo ‘Tuesday’ poskrbel za eno od uspešnic leta 2017, ter Mahmut Orhan, ki je lani z uspešnicama ‘Fee’l in ‘Save Me’ začaral občinstvo na festivaliih Sea Star in Sea Dance.

Festivalski line-up pa dopolnjujejo še nastopajoči z odrov Explosive in Fusion. Vabilu organizatorjev so se odzvali Dog Eat Dog, novi britanski punkerji brez dlake na jeziku Slaves, legendarni nemški heavy metalci Grave Digger, bostonski hardcore razbijači Slapshot, bristolski punkerji Idles, metal ikone Asphyx, največji Motörhead tribute bend Bombers, Slovenci Noctiferia in številni drugi, ki bodo zaznamovali program na odru Fusion in Explosive.

Zaradi velikega zanimanja za najbolj svobodno festivalsko akcijo EXIT Freedom 2018, ki jo letos sestavlja kar 5 festivalov, so organizatorji akcijo 1=5 podaljšali do 26. januarja. Ob nakupu vstopnice Exit za samo 58 EUR festivalski navdušenci prejmejo še brezplačen vstop na festivale Sea Star, Sea Dance, Revolution in festival 84.
Takoj po nakupu vstopnice se je med 15. in 28. februarjem potrebno registrirati na strani www.exitfest.org.