Everture so preko live stream koncerta predstavili svoj album

Everture
Foto: HL Foto

Finski melodični metalci Everture so v soboto, 24. aprila 2021 izvedli live stream koncert, kjer so nam v živo predstavili album Emerge.

Kitarist Matti Hautakangas je pred koncertom povedal: “Težko pri miru na mestu, saj vemo, da bomo lahko to soboto v živo predstavili svoj svež debitantski album Emerge in vemo, da so mnogi čakali, da se to zgodi. Sodeč po gradivu, zbranem v predprodukciji, se zdi, da smo v dobri igralski kondiciji in tudi kakovost zvoka in videa koncerta bo na visoki ravni! Toliko dela je bilo vloženega v izdelavo tega albuma in končno ga lahko dejansko predstavimo ljudem, ki imajo radi našo glasbo, pa naj bo to v živo pred publiko ali v živo preko spleta. Koncert preko spleta bo za nas nekaj strašnega in bizarnega, toda to je tudi fora zaradi katere so tovrstne stvari zabavne!”

Everture – Live stream – 24.04.2021 (koncert se začne na 32:10)

Everture so svoj prvi album Emerge izdali 19. marca 2021 pri založbi Inverse Records. Album se je uspel uvrstiti na uradno finsko lestvico fizičnih albumov na 6. in na uradno splošno finsko lestvico na 31. mesto.

Everture - Emerge
Naslovnica albuma Emerge

Emerge seznam pesmi

1. In Between
2. For Tomorrow
3. Undersky
4. The River Flows
5. Promises
6. Ivory Tower
7. The Unfortunate End
8. White Lies, Black Skies
9. My 52 Shades
10. Closure

Everture

Jere Kuokkanen – vokal
Matti Hautakangas – kitara
Oskari Niskala – kitara
Samuli Kielenniva – bas kitara
Olli Vuoti – bobni