Bowrain: Izid CD-ja in predelava skladbe While We Were Sleeping

Bowrain
Tine Grgurevič - Bowrain - foto: Tjaša Gnezda

While We Were Sleeping je izvirna pesem Tineta Grgureviča – Bowraina, ki je bila prvič objavljena na njegovem albumu 2020 Seconds Alive s slovensko pevko Zvezdano Novaković – ZveN. Novi singel predstavlja svežo predelavo pesmi v sodelovanju s slovensko-nemško pevko Lili Kongo – Lilly. Bowrain in Lilly sta sodelovala že prej, leta 2015, ko je Lilly nastopila kot gostujoča pevka na otvoritvenem nastopu Bowraina pred dvojcem LAMB v ljubljanskem Kinu Šiška.

Album 2020 Seconds Alive pa je sedaj na voljo tudi v fizični obliki. CD lahko naročite na tukaj.

Bowrain
Bowrain – foto: Urška Boljkovac

“Ideja za pesem je nastala tik pred globalno pandemijo kot odsev sveta, ki je v zadnjem desetletju okolijske, politične in gospodarske krize zaspal,” pojasnjuje Bowrain. “Občutek pesmi je postajal vse močnejši v letu covida-19, ko je bilo naše življenje zamajano na najbrutalnejši način, vendar smo bili nekako prisiljeni, da se ne zbudimo,” dodaja.

“Nova resničnost se zdi kot sanje in imamo občutek, da dogajanj ne nadzorujemo več, vendar globoko v sebi vemo, da je še čas za spremembe. Ne smemo zaspati, ampak se moramo aktivirati. Spremembe na boljšo realnost so možne, vendar od nas zahtevajo veliko energije, odprtosti, solidarnosti ter nenazadnje skromnosti. Za vsako ceno se moramo upreti strahu in individualizmu, v katerega nas sili trenutna vladajoča politika.”

Izid novega Bowrainovega singla While We Were Sleeping spremlja objava novega videa, še enega sadu dolgoletnega ustvarjalnega odnosa z mednarodno priznanim vizualnim umetnikom JAŠO. JAŠA že leta sodeluje z Bowrainom, začenši s prvim albumom Far Out, ki sta mu sledila Distracted ter lanskoletni 2020 Seconds Alive.

Sodelujoči:

Lili Kongo – glavni vokal
Bowrain – spremljevalni vokal, klaviature, produkcija
Oskar Longyka – violina
Vita Kobal – violina
Ema Kobal – violinčelo
Žiga Golob – kontrabas
Gregor Cvetko – električni bas
Karlo Petrović – bobni

Blaz Celarec – tonski tehnik
Rok Zalokar – tonski tehnik
Mario Babojelić – tonski tehnik
Žiga Rezar – zvočni mix
Krešimir Tomec – mastering

Naslovnica in video – JAŠA
Celostna grafična podoba- Ivian Kan Mujezinović
Fotografija in video montaža – Tjaša Gnezda