Europe z novim videom ‘The Siege’

Skupina Europe (FOTO: Marko Alpner)
Skupina Europe (FOTO: Marko Alpner)

Švedski rock zasedba Europe je te dni izdala nov video za skladbo ‘The Siege‘, ki si ga lahko ogledate tudi na naši spletni strani. Za video je poskrbel priznani režiser Patric Ullaeus iz Revolver Film Company AB, ki je v preteklosti naredil videe tudi skupinam In Flames, Dimmu Borgir, Lacuna Coil in še mnogim drugim.

 

O skladbi ‘The Siege’

Joey Tempest je razložil pomen skladbe. (FOTO: Anja Rijavec)
Joey Tempest je razložil pomen skladbe. (FOTO: Anja Rijavec)

Skladba ‘The Siege’ je tudi na zadnjem studijskem albumu ‘Walk The Earth‘, ki ga je zasedba Europe izdala oktobra lani pod okriljem glasbene založbe Hell & Back ter Silver Lining Music.

Glede besedila za skladbo ‘The Siege’ je v nedavnem intervjuju za Planet Rock pevec Joey Tempest dejal: ‘V bistvu gre za razglednico francoske revolucije, kjer je demokracija naredila ogromen korak nazaj v Franciji (in posledično tudi v Evropi). Na besedilu sem delal skupaj s svojim starim prijateljem Chrisom Diffordom (iz skupine Squeeze). John Levén (basist) nama je poslal riffe in idejo in nama je bila všeč. Na vaji smo nato vse sestavili skupaj. V Abbey Roadu pa nam je Dave pomagal z občutkom in aranžmajem.’