Epica prihodnje leto z novim studijskim albumom

Skupina Epica
Skupina Epica

Iz nizozemske simfonične metal zasedbe Epica so sporočili, da naslednje leto načrtujejo izdajo novega studijskega albuma.

Datum izida albuma za enkrat še ni znan

V nedavnem intervjuju za Heavy TV je namreč spregovoril kitarist Isaac Delahaye in razkril, da so že začeli z ustvarjanjem novih skladb, ki bodo na nasledniku ploščka ‘The Holographic Principle‘ iz leta 2016.

Glede ustvarjanja novih skladb pa je klaviaturist Coen Janssen povedal: ‘Začnemo ločeno. Vsi zbiramo svoje zamisli, posnamemo jih v domačem studiu, nato pa si jih pošljemo. Sčasoma se dobimo skupaj in poskusimo, kako zvenimo skupaj in kako se dejansko počutimo, ko igramo, kar je po mojem mnenju zelo pomembna stvar. Kajti, če nekaj ponudite občinstvu, morajo to občutiti. Če pa samo posnameš v domačem studiu, ne veš, ali bo delovalo v živo. Torej, to je v osnovi, kar počnemo.’

Epica pa bo imela to jesen zelo delovno, odigrali bodo namreč izbrano število ekskluzivnih koncertov v podporo 10. obletnici albuma ‘Design Your Universe‘. Ta plošček ima posebno mesto v srcih najbolj zvestih oboževalcev skupine.