Elemental z novim videom ‘Hej, sanjalice’

Skupina Elemental (FOTO Elemental Facebook)
Skupina Elemental (FOTO Elemental Facebook)

Minilo je natančno pet let od velikega hita hrvaške zasedbe ElementalGoli i bosi‘, pesmi, ki je z zvokom in stilom, ob živahnem ritmu in pozitivnem odnosu, presenetila mnoge. Čeprav Elemental slovi kot bend, čigar primarne teme besedil so družbeno kritične, socialne in ljubezenske, tu pa tam ustvari pesem, ob kateri zastanemo, vdahnemo, se nasmejemo in rečemo ‘Vse bo v redu.’ Lahko nadaljujemo s sanjarjenjem in se zahvalimo soncu.

O skladbi ‘Hej, sanjalice’

In ravno tam, kjer se je pesem ‘Goli i bosi’ zaključila, se nadaljuje ‘Hej, sanjalice’ – pesem je nastala popolnoma spontano, člani benda pa so imeli le potrebo po pozitivni energiji.

Hej, sanjalice‘ smo ustvarili na sproščenem jamu v Reminem stanovanju. Bilo je sončno popoldne in takšen dan, ko se zdi, da je prav vse na svojem mestu. Dobili smo se brez delovnih obvez, samo na kavi in čaju, Erol pa je med pogovorom igral akorde na akustični kitari. V nekem trenutku se je tema pogovora popolnoma izgubila in Erolovi melodiji smo pričeli spontano dodajati tekst in govorili pravzaprav sami o sebi. To je bil dan, ki ga želiš preprosto opisati s pesmijo in ga na ta način zadržati pri življenju. Dan, ki ti da občutek, da nisi nor, ker sanjariš in ker od teh sanj ne odstopaš. In tako je, besedo za besedo, nastala ‘Hej, sanjalice’. Naša nova pesem, s katero slavimo vse sanjače in njihove sanje. Iskeno menim, da takšnih pesmi manjka, predvsem v času, ko je vse bolj sivo in nič kaj rožnato. Manjka pesmi, ki lahko vsakemu dnevu dodajo kanček barvitosti, pa četudi niso ljubezenske. Po „Goli i bosi“ je to naša najaktualnejša himna, namenjena vsem tistim, ki ne odnehajo, vsem utopistom, sanjačem in zbirateljem ‘majhnih’ stvari’, je ob tem dodal Luka Tralić Shot, frontman zasedbe Elemental.

Pesem s takšnim sporočilom in atmosfero si seveda zasluži tudi poseben video spot. Prav te misli so privedle do sodelovanja z umetnico Maido Ljubuškić, katere delo in inspirativne ilustracije ter sporočila nosijo ime Klošarenilo. Klošarenilo je skupnost pozitivnih ljudi, ki jih je Maida uspela zbrati na družabnih omrežjih, samo na Facebooku jo namreč spremlja kar 135.000 sledilcev. In vsak dan svoje oboževalce razveseljuje s svojim delom. Včasih z duhovitim, včasih z ironičnim in satiričnim, vedno povezanim z vsakdanom življenja. Njeno delo, ilustracije in sporočila že vrsto let navdušujejo in lepšajo dneve širokemu krogu ljudi.

Združitev Elementala in Klošarenila, njihovih pesmi in njenih ilustracij, je trenutno najpozitivnejši videospot tega leta. Oglejte si Hej, sanjalice – in zavestno se odločite, da je prav danes dan, ki bo dober dan.

Pod ilustracije spota ‘Hej, sanjalice‘ se podpisuje Klošarenilo, pod animacijo Nevio Smajić, za režijo pa so odgovorni Ante Zvonimir Stamać in Konrad Lovrenčić.