KISS zaradi koronavirusa odpovedali vsa srečanja z oboževalci

Skupina KISS
Skupina KISS

Koronavirus se neusmiljeno širi po vsem svetu, v Sloveniji imamo uradno potrjenih že 25 okuženih, zaradi česar so številne države po svetu sprejele ukrepe, med drugim tudi pri nas. Od danes so tako vse prireditve v zaprtih prostorih omejene na največ 100 udeležencev.

Zaradi koronavirusa pa je na udaru tudi glasbeni svet. Odpovedani so številni koncerti, določeni izvajalci pa so prestavili tudi že napovedane turneje na kasnejše datume.

Preventivne ukrepe sprejela tudi skupina KISS

Na turneji je tudi priljubljena zasedba KISS, ki se je odločila, da zaradi hitrega širjenja virusa odpove vsa bližnja srečanja z oboževalci (meet&greet). Manager zasedbe KISS Doc McGhee je objavil izjavo, v kateri je pojasnil, da bodo do nadaljnjega vsa srečanja skupine KISS z oboževalci odpovedana: ‘svetovali so nam, naj začasno odpovemo te dogodke, saj se oblast boji, da bi se virus v množici hitro širil.’

Doc McGhee je zapisal: ‘Naša srečanja (meet&greet) so vedno nodila edinstveno priložnost, da stojite z ramo ob rami skupaj z nami. Po številnih pogovorih s strokovnjaki na tem področju so nam le ti svetovali, da začasno odpovemo te dogodke. Koncerti se bodo nadaljevali po načrtih in veselimo se že, da se bomo znova lahko družili v zaodrju.’

KISS je trenutno nekje na polovici poslovilne turneje ‘End Of The Road‘, ki naj bi se zaključila 17. julija 2021 v New Yorku. S turnejo so uradno začeli januarja 2019 v Vancouvru (Kanada).