Editors so se v Zagreb vrnili s skorajda popolno setlisto!

Editors (Foto: Los Angeles Agency‎)

Za moj okus sta manjkali samo ena ali dve, drugače pa so zaigrali vse, kar smo si želeli slišati. V okviru zagrebškega dvodnevnega festivala, na katerem so nastopili tudi Jonathan, Nipplepeople in Hladno Pivo, so se Editors vrnili v polnem pogonu evropske turneje, ki jih po malem vrača nazaj k nam. 14. Pozitivan koncert se bori za ozaveščanje ljudi glede bolezni AIDS, ki jo povzroča virus humane imunske pomanjkljivosti, v dvorano Dom sportova pa je pripeljal trenutno najbolj vroč indie band.

Še vedno igrajo njihov najnovejši album ‘Violence’.

V Zagrebu smo jih videli že v začetku leta, in sicer v Tvornici kulture, kjer so odigrali izjemen koncert in postavili mejo, po kateri se merijo vsi njihovi naslednji. Zaradi tega je bil koncert na Gospodarskem razstavišču toliko slabši, saj je manj spevna tudi sama dvorana, medtem ko so Hrvati pokazali večje navdušenje in več energije. Tokratni dogodek je bil nekje vmes.

“Okay, Zagreb, it’s friday night and you’re standing on the fuckin ice … Are you there?! Are you there?!”

Editors, setlista 30. november 2018, Dom sportova, Zagreb

 1. Cold
 2. Sugar
 3. Hallelujah (So Low)
 4. All Sparks
 5. An End Has a Start
 6. Darkness at the Door
 7. Violence
 8. No Harm
 9. A Ton of Love
 10. Formaldehyde
 11. Nothing
 12. Nothingness
 13. Ocean of Night
 14. Blood
 15. Papillon
 16. Magazine
 17. The Racing Rats
 18. Munich
 19. Smokers Outside the Hospital Doors

Več o albumu ‘Violence’ (piše Vid Šteh)

“Če se je skupina sprijaznila s statusom male zvezdice na nebu, je težko reči, vendar po se poslušanju novega, šestega studijskega albuma ‘Violence’ zdi, da so fantje naredili oster ovinek proti temačni slepi ulici in tam obtičali. Plošček, na katerem se nahaja devet pesmi (in dva bonusa), je namreč vse prej kot tisto, kar bi od nekdaj tako unikatne zasedbe pričakoval; namesto prepoznavnega melodičnega alternativnega rocka smo deležni pretežno elektronskih komadov, katerih edina prednost je ta, da pride bolj do izraza močan in barvit vokal. Vse ostalo na plošči je srednja žalost; nič nimam proti eksperimentiranju in vključevanju elektronike v indie rock godbo (nenazadnje se v tem žanru to pogosto dogaja), vendar Editors to počnejo brez pravih idej, energije in smisla.”

EDITORS: ‘Violence’ (2018)