Eddie Van Halen z novo linijo kitar

Skupina Van Halen (FOTO: Sirius XM)

Glam rock skupine Van Halen je še danes zelo živa in aktivna. Pred zasedbo je letos okrogla obletnica s katero obeležujejo izdajo prvega studijskega albuma, ki nosi preprosto naslov ‘Van Halen‘. Ob tej priložnosti pa je njen kitarist in ustanovni član Eddie Van Halen izdal posebno linijo kitar, ki se imenuje ‘Eruption‘.

 

Linija kitar ‘Eruption’ prinaša tri modele

Linija kitar je dobila ime po skladbi ‘Eruption‘. To je tudi druga skladba iz debitantnega albuma zasedbe. ‘Van Halen‘ je bil izdan 10. februarja 1978, omenjeno skladbo pa je napisal Eddie Van Halen. Njena posebnost  je v tem, da gre za inštrumentalni aranžma pri katerem Eddie pokaže svoje neverjetne sposobnosti igranja kitare. Njegova črtasta črno bela kitara je poslednično postala brezčasna ikona, ki je podala nove smernice igranja tega inštrumenta v rock and rollu.

Zato ni nič presenetljivega, da bo 40. obletnico izdaje omenjenega albuma pospremila linija kitar imenovanih ‘Eruption‘. Linija nosi predvsem zbirateljsko vrednost in bo omejena na skupno 78 kosov.

V liniji se tako nahajajo trije modeli kitar z oznakami Super ’78, ’78 Eruption Relic in ’78 Eruption. Kitare bo izdelovalo podjetje EVH Gear, položene pa bodo v kovčke, ki bodo poleg kitare vsebovali še polno drugih dobrot.