Ponoven uspeh festivala Brežice, moje mesto!

Glasbeni dogodek v Brežicah

»Ko delaš dobro, se te še vreme usmili!«, je brežiško dogajanje preteklega tedna na kratko sklenila vodja festivala Anja Antončič (Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice) in dodala, da gre za eno najuspešnejših izvedb festivala do sedaj, saj so v vseh dneh po ocenah znova zabeležili rekorden obisk. Za to je nedvomno zaslužno tudi vreme, ki organizatorjem tokrat ni pokazalo prehudih zob in se je v večernih delih, ko je bilo na prizorišču največ obiskovalcev, izkazalo za dobrega festivalskega partnerja.

​Navdušili domači in tuji izvajalci

Glavno festivalsko dogajanje se je v Brežicah odvilo v petkovem in sobotnem večeru, ko ste na svoj račun lahko prišli glasbeni navdušenci. V petek so v sklopu svoje turneje ob 20-letnici glasbenega delovanja najprej nastopili Tabuji in se na festivalu predstavili že drugič, za njimi pa so oder zavzeli legendarni Crvena jabuka, ki so navdušili z zimzelenim repertoarjem »To mi radi«, »Stižu me sječanja«, »Nekako s prolječa«, »Tamo gdje ljubav počinje« in številnimi drugimi. Sobotni večer je otvorila energijska bomba Lea Sirk, ki je brez težav na popoldansko razmočeno travo zvabila množico obiskovalcev in pripravila več kot učinkoveto ogrevanje za naslednika, hrvaško zasedbo Psihomodo Pop. Ta je na čelu z Davorjem Gobacev, dobrim brežiškim znancem, poskrbela za udaren rock’n’roll, ki so ga v svojem stilu nadaljevali srbski S.A.R.S. Njihova priljubljenost med brežiško publiko je povzročila nabito poln prizoriščni prostor, ki je ob zadnjem sobotnem dejanju pod Vodovodnim stolpom zasijal v vsej svoji veličini.

Sicer pa se je koncertno dogajanje v Brežicah pričelo že v sredo, ko je v mestnem jedru udarno nastopila domačinka Nuša Derenda z gosti. Na odru so se ji letos pridružili raper Zlatko, Alenka Godec in Alfi Nipič.