Ed Sheeran z novim albumom ‘= (Equals)’

Ed Sheeran (FOTO: Ticketmaster UK)
Ed Sheeran (FOTO: Ticketmaster UK)

Ed Sheeran je včeraj predstavil svoj peti studijski album z naslovom ‘= (Equals)‘. Gre za četrti album v seriji albumov, ki jih je Ed poimenoval z matematičnimi znaki. Izid albuma je pospremil s četrtim singlom ‘Overpass Graffiit‘. Album je posvečen sprejemanju vseh Edovih plati zasebnega in poslovnega življenja.

Na kratko o albumu

Na albumu je skupaj štirinajst skladb, med katerimi sta že tedne na vrhu glasbenih lestvic skladbi ‘Bad Habits‘ in ‘Sheevers‘ s katerima je Ed od letošnje pomladi napovedoval izid tega težko pričakovanega albuma. S skladbami na albumu se Ed sprehaja od ljubezni, izgube, starševstva ter do soočanja s svojo karierno izbiro. V letih od zadnjega studijskega albuma je Ed postal očka, izgubil svojega dobrega prijatelja in pripravljal sveže glasbene materiale ter v vsemu temu dogajanju našel nov navdih. Široka paleta tematik, o katerih govori najnovejši album prav tako potrebuje najrazličnejšo glasbeno spremljavo. Na albumu tako lahko slišimo vse od Edovih prepoznavnih balad in skladb v katerih glavno vlogo odigra kitara pa do bolj evforično produciranih skladb, ki med drugim s svojim zvokom slavijo glasbeni podpis osemdesetih let preteklega stoletja.

Naslovnica albuma '='.
Naslovnica albuma ‘=’.

Glavni producentski vlogi sta imela kar sam Ed Sheeran in Johnny McDaid, album pa je bil posnet v različnih studijih po svetu.

Glasbenik je ob izidu napovedal tudi koncertno turnejo poimenovano z naslovi vseh štirih albumov + – = ÷ x Tour. Pričela se bo v aprilu prihodnje leto in bo potekala po v domačem Združenem Kraljestvu, na Irskem, v Skandinaviji ter v centralni Evropi. Nekateri datumi so že objavljeni, nekaj pa jih bo najavil v prihodnjih mesecih. Morda pa se Ed ustavi tudi v naši bližini.