Dvajset Dvajset z novim videospotom in singlom Življenjska

Dvajset Dvajset z novim videospotom in singlom Življenjska
Dvajset Dvajset - foto: Matevž Kocjan

Glasbeni organizem Dvajset Dvajset (‘2020’), ki ga sestavljajo izkušeni glasbeniki Damir Lisica, Leon Kolenc in Marco Cali, je nase opozoril s prvo družbenokritično skladbo Zemlja. Po lepem odzivu so fantje v domačem produkcijskem okolju nadaljevali s snovanjem idej za svoj prvenec in tokrat se nam predstavljajo z novim videospotom za skladbo ‘Življenjska’.

Aktualna svetovna tematika, ko se po letu številnih omejitev, dejansko začnemo zavedati, kaj nam pomeni svoboda in kako pomembna vrednota je le-ta. Občutek svobode, da lahko s svojim življenjskim sopotnikom ali sopotnico dobesedno ‘objameš svet’, je nepopisno lep, kar namiguje tudi verz v refrenu: »… Odpeljem te v svet, tukaj sva zares doma.«

Glasbeno produkcijo skladbe so tudi tokrat fantje prevzeli v svoje roke, pri scenariju videospota in sami tehnični izvedbi pa jim je pomagal prijatelj, Matevž Kocjan. Dogajanje je postavljeno v skrit kotiček naše obale, Sredozemski slani travnik, v Ankaranu. Gre za travnik, ki je izpostavljen preplavljanju s slano vodo. Je obrežni močvirski ekosistem.

Dvajset Dvajset so:

Damir Lisica
Leon Kolenc
Marco Cali

Avtorja besedila: Damir Lisica, Leon Kolenc
Avtorji glasbe in aranžmaja: Dvajset Dvajset 
Glasbena produkcija: Dvajset Dvajset 
Miksanje: Leon Kolenc, Damir Lisica
Mastering: Tine Janžek