Dream Theater z novim videom ‘Awaken The Master’

Skupina Dream Theater (FOTO: Sony Music, promo)
Skupina Dream Theater (FOTO: Sony Music, promo)

Legendarni progresivni metalci Dream Theater so te dni izdali nov video za skladbo ‘Awaken The Master‘. Skladba je tudi na njihovem aktualnem, že petnajstem studijskem albumu ‘A View From The Top Of The World‘, ki je izšel 22. oktobra letos.

Na kratko o skladbi ‘Awaken The Master’

K sodelovanju za novi video so tudi tokrat povabili dolgoletnega sodelavca Waynea Joynerja. Posebnost v videu je tudi, da legendarni kitarist John Petrucci prvič uporablja osem strunsko kitaro. Skladba je bila posneta kot zadnja za album, dolga pa je skoraj deset minut.

Petrucci pa je o skladbi ‘Awaken The Master‘ povedal: ‘To je zadnja pesem, ki smo jo napisali. To je tudi prvič, da sem uporabil svojo osem strunsko kitaro, kar mi je bilo zabavno. V času, ko smo pisali ‘Awake’, sem si vedno želel, da bi igral na osem strunsko kitaro. Zato sem si naročil eno. Želel sem, da bi me inštrument znova navdihnil brez kakršne koli vnaprejšnje zamisli. Uporabil sem ga in pisal sem v svojem slogu na osem strun. Pravzaprav je bil prototip! ‘Awaken The Master’ se namerno začne samo s kitaro. [Basist] John Myung je napisal besedilo.’

James LaBrie, John Petrucci, Jordan Rudess, John Myung in Mike Mangini, ki delujejo pod imenom Dream Theater, so bili ravno sredi razprodane svetovne turneje v podporo albumu ‘Distance Over Time‘ in hkrati 20. obletnice albuma ‘Scenes From Spomin‘, ko je svetovna pandemija ustavila svet. Člani so popolno zaprtje preživeli vsak na svojem domu. V tem času pa jim je uspelo končati z gradnjo DTHQ – kombiniranega snemalnega studia v živo, prostora za vaje, kontrolne sobe, skladišča opreme in ustvarjalnega prostora. Ker James LaBrie živi v Kanadi, so glasbo prvotno pisali preko Zooma. Marca 2021 pa je James LaBrie odletel v New York, najprej v karanteno, nato pa je skupaj s Petruccijem posnel vokal.

Za produkcijo ploščka ‘A View From The Top Of The World‘ je poskrbel, kar sam Petrucci, na pomoč pa sta mu priskočila še producent James ‘Jimmy T’ Meslin ter Andy Sneap, ki je poskrbel za miks in mastering.