Cillian Murphy se vrača na BBC Radio 6 Music

Cillian Murphy se vrača na BBC Radio 6 Music (Foto: Peaky Blinders (FB), promo).
Cillian Murphy se vrača na BBC Radio 6 Music (Foto: Peaky Blinders (FB), promo).

Irski igralec Cillian Murphy je v svoji karieri upodobil že marsikateri lik. Zadnje desetletje še posebej blesti v vlogi Thomasa Shelbyja v britanski seriji Peaky Blinders, vmes pa se loteva še številnih drugih projektov.  Začetki njegove kariere so bili tako rekoč v glasbeni industriji. Preden je začel nastopati v gledališču in pozneje v filmih, je v skupini Sons of Mister Greengenes, ki nosi ime po skladbi Franka Zappe, igral kitaro in pel. Njeni člani, ki so bili takrat še najstniki, bi lahko podpisali pogodbo z založbo Acid Jazz, vendar pa ponudba zanje ni bila najugodnejša.  Tako je tudi omenjeni igralec opustil svojo glasbeno kariero, vendar pa ostaja velik ljubitelj glasbe.

V začetku prihodnjega meseca se vrača za radijski mikrofon na BBC Radio 6 Music, kar predstavlja začetek druge sezone oddaje Cillian Murphy’s Limited Edition. Prvo sezono, v kateri nam je igralec predvajal bisere iz svoje bogate glasbene zbirke, smo spremljali že lansko jesen, letos pa sledi nadaljevanje. Drugo sezono bo sestavljalo 6 oddaj. Prva bo na sporedu že 1. novembra ob enih ponoči po našem času. Tudi letos nam bo Cillian postregel s pestrim naborom glasbe, za predvajanje »po polnoči«, ki bo vključevala izvajalce, kot so Nina Simone, Yard Act, Brian Eno, Little Simz, The Beatles ter mnoge druge. Novost v oddaji bo rubrika Ask A Reasonable Question, v kateri lahko poslušalci voditelju zastavijo vprašanje tako, da ga pošljejo na naslov cillian.murphy@bbc.co.uk.

V kolikor bi ponoči raje spali, lahko pretekle epizode še nekaj tednov poslušate na aplikaciji BBC Sound. Tam bodo na voljo tudi lanske epizode.