DON MANCUSO (Lips Turn Blue): ‘Poslušajte cele albume’

Pogovor z Donom Mancusom (drugi z leve). Foto: Lips Turn Blue, promo
Pogovor z Donom Mancusom (drugi z leve). Foto: Lips Turn Blue, promo

Lips Turn Blue so zasedba, ki jo tvorijo kitarist Don Mancuso, basist Mike Mullane, klaviaturist Eric Bieber, bobnar Roy Stein in najnovejši član, pevec ter glasbenik Iggy Marino. Zasedba je pred kratkim izdala svoj istoimenski prvenec, o katerem smo se poklepetali s kitaristom Donom. 

ROCKER.SI: Kako si?

DON MANCUSO: Sem dobro, hvala. Upam, da se imate dobro tudi v Sloveniji. 

ROCKER.SI: Prosim, predstavi nam projekt Lips Turn Blue? 

DON MANCUSO: Naši vplivi segajo od Hendrixa do Jeffa Becka, Free, Chili Peppersov in še številnih drugih stilov glasbe. Več informacij o nas lahko preberete TUKAJ.

ROCKER.SI: Trenutno promovirate svoj istoimenski prvenec. Ali lahko kaj več njem?

DON MANCUSO: Seveda. Brez dvoma gre za nekaj najboljše glasbe, pri nastanku katere sem sodeloval. Plošča vsebuje nekaj zadnjega materiala, ki sem ga uspel ustvariti z mojim glasbenim partnerjem in še nekaterimi čudoviti glasbeniki. Glasba vsebuje ima nekaj pozitivnih sporočil o življenju, smrti, ljubezen in človečnosti. Poleg tega pa tudi nekaj zelo spevnih melodij. 

ROCKER.SI: Katera je tvoja najljubša skladba?

DON MANCUSO: Težko rečem. Vsaka je moj najljubša, a če bi moral izbrati, bi bila to ‘Sit Up’.

ROCKER.SI: Si zadovoljen z rezultati albuma?

DON MANCUSO: Prav vesel sem, da je izšel. Težko ga je bilo spraviti ven. Sodeč po reakcijah poslušalcev, sklepam, da jim je všeč, kar je naravnost čudovito!

ROCKER.SI: Za zdaj kaže, da se je pandemija umirila, kar pomeni, da so koncerti spet možni. Imate težave z iskanjem prizorišč?

DON MANCUSO: Da, tudi velika imena se odrekajo turnejam zaradi stroškov in podobnih težav. Časi vsekakor niso lepi, vendar verjamem, da nam bo uspelo. 

ROCKER.SI: Kakšni so tvoji načrti za prihodnost?

DON MANCUSO: Da še naprej pišem in snemam, seveda. Imam na stotine idej, ki jih želim čim prej spraviti iz sebe. To me ohranja normalnega. 

ROCKER.SI: Imaš še kakšno misli za zaključek?

DON MANCUSO: Berite knjige in poslušajte cele albume. Ljubite in spoštujte vse. Bodite prijazni in če vam ne dovolijo, odidite.