DAVID WATSON (A Rising Force): ‘Album kot dnevnik’

A Rising Force je hard rock zasedba iz Minnesote. Njihov debitantski CD Undertow je bil prvotno izdan maja 2021 in je ponudil 3 single: ‘Love and War’, ‘Crushed’ in ‘Yesterdaze Hell’. Na žalost sta smrti predsednika in podpredsednika njihove prvotne založbe zadržali izdajo naslednjega singla in videospota za naslovno skladbo ‘Undertow’, zaradi česar je bila skupina prisiljena krmariti skozi številne pravne izzive. Kasneje so podpisali novo pogodbo z založbo Dark Star Records/SONY/Universal in februarja 2022 ponovno izdali prvenec. 

O novem albumu, načrtih za prihodnost in še čem smo poklepetali z bendovim pevcem Davidom.

ROCKER.SI: Kako si?
DAVID WATSON: V redu, hvala. Še naprej smo zaposleni s promocijo novega albuma. Upamo, da bomo dosegli čim več evropskih držav.

ROCKER.SI: Nam lahko predstaviš zasedbo?
DAVID WATSON: A Rising Force sestavljamo Leni DiMancari, naš kitarist, spremljevalni vokalist in glavni tekstopisec zadnjih dveh albumov. Leni je tudi ustanovni član Hericane Alice. Billy Schlump, naš drugi glavni kitarist, ki ga ljubkovalno imenujemo tudi ‘Billy The Kid’. Je kitarski čarovnik, ki dopolnjuje Lenijevo igranje in obratno. Brian Lorenson, naš ‘Thunder from Down Under’, kot je bilo ovekovečeno v ‘All Night Long’, z našega najnovejšega albuma. Brian je prav tako eden izmed ustanovnih članov zasedbe Dare Force. Bobnar in spremljevalni vokalist Lane Allen ter še en član Dare Force. In pa seveda jaz, David Reed Watson, ki opravljam pevske dolžnosti. Kar se tiče samih vplivov … smo povsod. Od Asia in Thin Lizzy, pa Whitesnake ter Yes.

ROCKER.SI: Trenutno promovirate zadnjo studijsko ploščo Eclipse (2022). Lahko kaj več o njej? 
DAVID WATSON: Vse pesmi temeljijo na resničnih življenjskih izkušnjah o dogajanju v svetu. Album vsebuje pesmi, ki govorijo o tem, kaj se dogaja v vladi. Pesmi, ki govorijo o verskih manipulacijah, skladbe o odvisnosti od družbenih medijev in posledicami slednje. Osredotočali smo se tudi na tematike, povezane z izgubo prijateljev in krepitvijo nas samih. Mislim, da lahko na našo glasbo gledate kot na nekakšen dnevnik. Lahko se ozrem nazaj in pogledam, kje sem bil takrat mentalno in čustveno. Glasba je terapija in to, da pišemo o svojih izkušnjah, je tisto, kar je umetnost, kajne?

ROCKER.SI: Katera je tvoja najljubša skladba?
DAVID WATSON: Kateri otrok mi je najljubši? Nobena skladba ni boljša od druge. Gre za zelo špekulativno početje. Lahko pa rečem, da smo hvaležni, da so ljudje gravitirali k prvi pesmi ‘Believe’.

ROCKER.SI: Imenujete se A Rising Force in vaš album nosi naslov Eclipse, kar zveni podobno kot projekta Yngwieja Malmsteena. Je med vami in njim kakšna povezava ali gre zgolj za naključje?
DAVID WATSON: Če verjameš ali ne, to je čisto naključje. Ime skupine je nastalo pred mojim prihodom. Ko sva z Lenijem ustvarjala glasbo za novi album, je šlo za nov začetek, zato smo uporabili ime Eclipse. Drugače pa ne pozabite, Boston je obstajal že pred pojavom benda in Kansas ravno tako.

ROCKER.SI: Zaenkrat kaže, da se je pandemija umirila, zaradi česar so koncerti spet možni. Ali imate težave z iskanjem prizorišč, saj zdaj vsi želijo igrati?
DAVID WATSON: Ne, ravnokar smo končali turnejo s Tesla na razprodanih prizoriščih, tako da je krajev za nastopanje še veliko. Veselimo se nadaljevanja leta.

ROCKER.SI: Kakšni so vaši načrti za prihodnost?
DAVID WATSON: Zaključiti turnejo, jeseni pa začeti s predprodukcijo naslednjega albuma, ki bo, upamo, izšel spomladi 2023.

ROCKER.SI: Imaš še kakšno misel za konec?
DAVID WATSON: Upam, da nam kmalu uspe priti tudi v Evropo in na Daljni vzhod.