Dogodek “Indie Club Night” uspel!

Pavlov, 12.5.2022 Orto Bar (Foto: Anže Malis)

Pravi indie rock spektakel smo dočakali! V ljubljanskem Orto Baru so se na odru v enem večeru zvrstili trije mali velikani in bodoči headlinerji Pavlov, Ember in Drone Society. Predstavniki svežega slovenskega vala indie rocka! S koncertnim dogodkom so upravičili visoka pričakovanja.

Vse oči so bile uprte v litijske Pavlov, za katere je bil to četrti nastop, ampak fantje so profesionalci. Dodelan zvok in eden najboljših albumov v lanskem letu v živo pomeni izvrstno koncertno izkušnjo. Tokrat so nastopili kot prvi in v trenutku prepričali zbrano množico.

Tričlanska glasbena skupina iz Litije predstavlja dolgometražni album ‘Predor’

Foto: Anže Malis

Zasedba glede na žanr sicer kombinira elemente post-punk revival in new wave glasbe ter ustvarja polje nekoliko temačnejšega indie rocka. Tole, kar so pokazali na odru Orto Bar, sploh ker gre šele začetek njihove glasbene poti, je zares hvale vredno. Njihova glasba sicer ne dopušča pretirano energičnega nastopa, a tudi na tem delajo in se učijo komunicirati s publiko. Vse to bo še prišlo naravno. Z vsakim koncertom so bolj prepričani vase in v svojo glasbo. Ta je na prvem mestu, kot je tudi prav.

Zasedbo sestavljajo Marcel Kralj na vokalu, Domen Malis na bobnih, Miha Medvešek na basu ter Aljoša Končar na klaviaturah ter kitari.

Sledili so jim Ember, ki prihajajo iz Šentjerneja

Podmladek rokerske scene pri nas je trenutno zelo kvaliteten. Ember niso še tako poznan bend, kot si zaslužijo, ampak jih to ne ustavlja na odru. Kar je še najbolj pozitivno za mladeniče, je da se lahko naslonijo na zares kvalitetno glasbo. Ne zgolj komad ‘Pepel’, s katerim so prebili led, tudi drugi so prav tako dobri. Dejansko ne vem, kateri mi je bil najbolj všeč. Vem, da jih želim slišati spet in spet.

Foto: Anže Malis

Zasedbo sestavljajo frontman ter glavni pisec besedil Davor Vovko, kitarist Jakob Fifnja, bas kitarist Nejc Hodnik in bobnar Nik Švalj Pleskovič.

Ember je žerjavica, ki tli, kot v članih benda tli želja po ustvarjanju avtorske glasbe in izražanju. Lansko leto so v sodelovanju z INJA Music Records izdali svoj prvi singel, ki je bil izglasovan za popevko tedna in bil tudi največkrat predvajana pesem leta 2021 na Valu 202.

V tej skladbi so after – milenijski dolenjski pobje našli zvok in tok, ki je nekakšno stičišče zvočnih estetik že minulih in modernejših kulis ter dolenjske kulture.

Drone Society so zaključili v stilu pred nabito polno dvorano

Dlje, kot je večer, trajal, manj je bilo kisika v dvorani. Res se je lepo napolnila, postalo je hudičevo vroče, na odru pa bend Drone Society. Ravnokar izdana skladba ‘Ellie’ je bila izglasovana za komad tedna na radiu Terminal, prejšnji singel ‘London’, pa je prav isto postal uspešnica praktično čez noč. Zadeve se lotevajo pravilno. Zrelo. Na odru so polni elana, saj kar skačejo od sreče, da lahko nastopajo. To je to, kar bi glasba morala biti. Pa ne samo pred polno dvorano, tudi če bi bilo manj obiskovalcev, sem prepričan, da bi dali od sebe enako količino energije. Oni bodo še daleč prišli!

Foto: Anže Malis

Posrečen rezultat eno-nočne avanture zasedb The Killers in Arctic Monkeys igra dinamičen indie-rock z melodijami, ki zadanejo tako globoko, da mejijo na pop. Je tudi gibanje, ki opozarja na odtujenost ter pomanjkanje pomenljivih odnosov v današnji družbi, s svojo glasbo in energičnimi nastopi pa ponuja podlago za povezovanje. Prvi singel, London, je težnja po svobodi ter iskanje delov sebe, ki ostajajo skriti tisoče kilometrov stran. Hkrati pa realizacija, da čar življenja ni v cilju, temveč v poti, ki nas vodi tja. To je kar rdeča nit njihovega repertoarja.

Zasedbo sestavljajo Žan Koprivec Perjet na vokalu, Robi Glač na kitari, Rok Šenk na kitari, Tilen Jan na basu in Robi Buh na bobnih.