Dočakali smo vrnitev zasedbe Leni Kravac!

Dočakali smo vrnitev zasedbe Leni Kravac! ?

Alter turbofolk bend, ki kombinira elemente drum’n’bassa, funka, jazza, hiphopa in rocka. Vabljeni na najbolj plesni dogodek tega poletja!

Facebook dogodek

Skupina Leni Kravac se je konkretneje pojavila v balkanskem glasbenem prostoru v 2015 s turnejo po Ljubljani, Zagrebu in Beogradu, s spotom za skladbo Balconized in istoimenskim albumom. Od takrat so nastopali pred več kot 10.000 glavo množico v Franciji, se večkrat zabavali s priredbami pri Denisu Avdiću, ter napolnili ljubljanske Križanke skupaj s skupino SARS.

Njihova mešanica žanrov od drum and bassa, funka, hip hopa, jazza, rocka in metala z balkanskim zvokom je dobila ime “alter turbo-folk”, kar zveni točno tako noro kot je v resnici. Kot da bi zmešali Dubiozo Kolektiv, Magnifica in trubače.

Leni Kravac so začeli svojo pot kot tričlanska zasedba brez vokalov leta 2011. Skozi leta se je band razvijal glasbeno in osebnostno, ter zrastel v sedemčlanski kolektiv. Saksofon, trobenta, kitara, bas in bobni in dva vokala tvorijo Leni Kravac band, ki izvaja nenavadno balkansko fuzijo, kar niti ne preseneča, saj so vsi člani genetskega porekla iz različnih držav bivše Jugoslavije, glasbene vzore pa iščejo v vseh kotičkih sveta. Igrali so že po odrih od BiH, Srbije, Hrvaške, Slovenije, Italije do Madžarske, Slovaške, Francije, Češke, Švedske in Estonije.Skupina je v zadnjih letih preigrala tudi precej domačih festivalskih odrov, med drugimi tudi Majske igre, MENT, Pivo in cvetje in Lent.
_________________________________________

Vstopnice: https://tinyurl.com/5n7nwa3e

Prodaja vstopnic na mojekarte.si in prodajnih mestih v sistemu mojekarte.si (Petrol, Alpetour, Kompas, itn). https://www.mojekarte.si/si/prodajna-mesta.html