Na Pivo in cvetje Laško prihaja Boney M

Boney M
Boney M

‘Rasputin’, ‘Ma Baker’, ‘Daddy Cool’, ‘Sunny’, ‘Brown Girl in the Ring’, ‘Kalimba de Luna’, ‘Belfast’, ‘Malaika’, ‘Hooray! Hooray!’ It’s a Holi-Holiday’, ‘Rivers of Babylon’, ‘Gotta Go Home’, ‘Papa Chico’ … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko pohvali s preko 100 mio prodanih plošč in hiti v šestih desetletjih. Nazadnje so bili na vrhovih lestvic predlani z ‘Rasputinom‘. – Early Bird vstopnice le še do nedelje!

Posebni gost bo skupina BONEY M

Ustvarjalci 58. festivala Pivo in cvetje Laško, ki bo po omejitvah iz preteklih let med 14. in 16. julijem končno spet zadihal s polnimi pljuči, so na drugi ogrevalni zabavi v Novem mestu razkrili osrednjega glasbenega gosta.

Legendarni nemški kralji plesišč, BONEY M, so le glavni vrhunec atraktivnega glasbenega programa, ki ga bodo stkali tudi Magnifico, Joker Out, Elvis Jackson, Luka Basi, BQL, Nika Zorjan, Big Foot Mama, Jan Plestenjak, Žan Serčič, Polkaholiki in Dejan Dogaja.

VSTOPNINA: VRHUNSKI PROGRAM, VARNOST IN TRAJNOST

Festival Pivo in cvetje Laško z udarnimi koncerti, etnološkimi prireditvami, spremljevalnim programom in drugo ponudbo v mesto ob Savinji pritegne desettisoče ljudi. Včasih tak obisk ni bil problematičen, danes pa pomeni visoko varnostno tveganje in obremenitev za okolje. Organizatorji zato z letošnjim letom uvajajo nekaj novosti v smeri vrhunske glasbene izkušnje (odličen line-up) ob omejitvi števila obiskovalcev tudi s plačilom vstopnine. – Tina Belej, direktorica STIK Laško, ki organizira festival.

 

PRIHOD Z VLAKOM, POVRATNI KOZARCI, LOKALNI OKUSI

Predstavnik glavnega partnerja prireditve, Pivovarne Laško, Urban Kramberger, pa je izpostavil še nekaj trajnostno naravnanih usmeritev. ‘Kot vsak pravi festival, tudi Pivo in cvetje Laško ponuja festivalski kamp in kup dodatnih vsebin, od animacije za otroke ter rekreacije za vse starosti, pohoda, kraljestva zlatoroga … do izbrane lokalne kulinarične ponudbe, kjer smo še posebno ponosni na našega Laškega pesa.’

Na festivalu se pijača toči izključno v povratne plastične kozarce (2 evra kavcije dobi uporabnik nazaj ob vrnitvi kozarca – ali pa ga odnese domov za spomin) in na sploh je cilj projekta čim manj obremenjevati okolje in lokalno skupnost.

Organizator spodbuja prihod peš ali s kolesom, s ciljem zmanjšanja obremenjevanja okolja s prometnimi izpusti pa so se povezali s Slovenskimi železnicami. Ker je prihod z vlakom najbolj udoben, varen, okolju in žepu prijazen. Povratna vožnja z vlakom od kjerkoli v Sloveniji vas bo ob nakupu vstopnice stala le 4 evre, karta pa velja še v nedeljo.

PARTY VLAK IN OGREVALNE ZABAVE PO SLOVENIJI

Za največje žurerje bodo organizirali tudi party vlak iz Ljubljane, letošnja novost pa bodo tudi štirje uradni ogrevalni dogodki v različnih slovenskih regijah. Več o tem TUKAJ.