Divje jezero z Vesno Zornik predstavljajo koncertni video ‘Nad tokom’

Divje jezero (Foto Promo)
Divje jezero (Foto Promo)

Sekstet glasbenikov iz Idrijskih koncev, ki je maja lani izdal svoj tretji album, kjer je stopil iz svojih “okvirjev” in prej inštrumentalni zasedbi dodal tudi vokal, predstavlja koncertni video, ki je bil posnet v živo na koncertu v Idriji.

Tam sta se zasedbi pri skladbi  “Nad tokom” pridružili pevka Vesna Zornik in violinistka Petra Jurić. Kljub omejitvam so poleti skupaj izvedli tri promocijske koncertne večere, prvič so nastopili tudi v slovenskem hramu kulture v klubu Cankarjevega doma na kar so še posebej ponosni.

Glasba in besedilo: Luka Čibej
Gostje: Vesna Zornik – vokal, Petra Jurić – violina
Oblikovanje zvoka: Alen Bogataj, Luka Čibej
Kamera: Tine Mažgon, Tomaž Rupnik
Montaža: Luka Čibej


Divje jezero je zasedba, doma iz Idrije, ki že več kot deset let navdušuje s svojim glasbenim avanturizmom. Ko je še kot dete izplavala iz Divjega jezera (2009), se je podala v Mestni vrvež (2015), po Pobegu iz blodnjaka (2017) pa je naposled stopila Korak iz okvirjev! Album, ki ga je izdala založba Celinka, je njen tretji studijski v presledku petih let, z njim je zasedba zrasla v sekstet, integrirala v svoje vrste vokalista ter z novim albumom zgolj potrdila svojo nezlomljivo vero v lastno glasbeno vizionarstvo, temelječo na krepostnem navdihovanju nad svetovnimi pridobitvami progresivnega rocka in artrockovske fuzije.

Zasedba:
Alen Bogataj: bas kitara
Aleš Golja: el. kitara
Žiga Kovačič: klaviature, moog,
Žan Sedej: vokal
Tomi Peljhan: saksofon
Luka Čibej: bobni