Dickless Tracy z drugim singlom z nove plošče

Dickless Tracy z drugim singlom z nove plošče
Dickless Tracy - foto: Ana Tepeš

Domači nažigači Dickless Tracy predstavljajo drugi single s prihajajoče plošče “Grave New World“, ki bo izšla 15. septembra 2021 prek založbe Monsterbilly Records.

Single “Dawn Of The Living Dead” je poklon tako death in thrash klasikam kot kultnemu filmu Georgea Romera, Dawn Of The Dead iz leta 1978. Tema besedila, ki ga je napisal kitarist/vokalist Tomi, je zajeta v verzu “Consumer be consumed!!!

Single je tudi eden od treh komadov digitalnega maxi-singla “Dawn Of The Living Dead“, ki ga lahko zastonj pretočite na njihovem Bandcampu (povezava bo zaživela po 14. uri, ko bo single tudi predstavljen) in ki poleg omenjene pesmi vsebuje še dve pesmi, posneti v Brežicah 13. 10. 2017 na koncertu, s katerim so obeležili 20 let grindanja. Pozor! Obe v živo posneti pesmi sta ‘’total live grindmageddon’’!

Naslovnico za single je ustvaril Jurij Mikuletič (Psycho-art), ki je za bend že ustvarjal v preteklosti (ustvaril je dizajn majice ob bendovi 10. obletnici), na sceni pa se je zapisal kot vokalist kultne zasedbe Magus Noctum. Bend je pritegnilo Jurijevo ustvarjanje v sklopu ustvarjalnega izziva Inktober, znotraj katerega že nekaj let ustvarja zanimive in zlovešče risbe. Sam Inktober zahteva, da posamezni artist/-tka ustvari eno skico za vsak dan v oktobru. S tem v mislih so se Dickless Tracy odločili Juriju ponuditi možnost, da bi za CD-booklet ustvaril 11 skic, ki bi ponazarjale vsako pesem posebej. Posel je, kot boste videli, opravil odlično.

Naslovnica singla Dawn Of The Living Dead – avtor: Jurij Mikuletič (Psycho-art)

Kmalu pa bo bend predstavil še en single, hkrati pa tudi razkriva, da se bo ‘’release party’’ novega albuma zgodil – če se seveda razmere v družbi ne obrnejo v drugo smer – v petek, 8. 10. 2021, ko bodo Dickless Tracy nastopili v klubu Gromka na Metelkovi skupaj z jezdeci črne ljubljanske smrti, Ensanguinate.