DENIS BRNČIČ: ‘Pomarančo bomo vrnili na prestol’

Foto: Primož Jereb
Foto: Primož Jereb

Ker se jutri začne prodaja vstopnic za enega najbolj vročih koncertov tega leta, 45-letnico Pomaranče, smo znova pokramljali s soorganizatorjem koncerta in enim glavnih podpornikov domačega metala Denisom Brnčičem. Prvi del pogovora je na voljo TUKAJ.

ROCKER.SI: Jutri se začenja prodaja vstopnic, ali bodo na voljo različni cenovni razredi vstopnic? Ali bomo lahko z nakupom meet & greet vstopnice spoznali band?

DENIS BRNČIČ: Ne. Publike ne bomo delili. Pripravljamo pa različne nagradne igre, ki bodo popestrile 3-mesečni čas do samega koncerta. O vsem vas bomo sproti obveščali na socialnih omrežjih (Event FB, stran Železne stopinje FB, Metal strike fest in Matic Nareks project). Spremljajte nas.

ROCKER.SI: Bodo za dogodek veljale kakšne starostne omejitve?

DENIS BRNČIČ: Starostnih omejitev ne bo, vse prepuščamo zdravemu razumu staršev.

ROCKER.SI: Bend ne bo nastopil sam. 

DENIS BRNČIČ: Tako je, gostje bodo Metalsteel. 

ROCKER.SI: Verjetno lahko pričakujemo kakšno skupno izvedbo ‘Uniformirancev’?

DENIS BRNČIČ:  Program je v pripravi, vendar sem prepričan, da bo publika slišala ‘Uniformirance’ v takšni ali drugačni izvedbi (smeh).

ROCKER.SI: Kako bo s časovnico?

DENIS BRNČIČ: 18.00, vrata, 19.00, Metalsteel, 20.00, Pomaranča.

ROCKER.SI: Kakšen bo repertoar? Ali bodo izvedli tudi kakšno od skladb z albuma ‘Orange III’?

DENIS BRNČIČ: Repertoar je še v pripravi, bo zajeten in fantje že zelo pridno vadijo. Ne bo šlo “samo za koncert”, tu gre za 45. obletnico največjega slovenskega heavy metal banda. Zagotovo se bomo spomnili tistih članov, ki žal niso več z nami. Pripravljamo cel kup stvari, ki jih bomo razkrivali sproti. Zagotavljamo vam, da bo to edinstven dogodek in da bo zelo zanimivo.

ROCKER.SI: Koncert se bo snemal, lahko kaj več o tem? Je kaj novega glede ponatisov starih albumov?

DENIS BRNČIČ: Koncert se bo snemal. Tako video, kot audio. Snemali bomo prvi LIVE album Pomaranče in LIVE posnetek koncerta. Že zaradi tega dejstva je vredno obiskati koncert. Vsak, ki bo prišel, bo lahko kasneje, ko bo poslušal LIVE album ali gledal posnetek, dejal “Jaz sem bil tam”!

Kar se reizdaje starih albumov lahko rečem, da sem v kontaktu z lastniki pravic, založbo PGP Beograd. Dogovarjamo se o možnosti licence in prenosa original posnetkov s Slovenijo. Na PGP-ju so imeli pred leti v arhivu hudo poplavo in veliko original posnetkov je uničenih. Ravno včeraj so mi javil, da so posnetki Pomaranče celi. To je bila vrhunska novica! Zdaj se moram dogovoriti, kako jih pripeljati domov, v Slovenijo. Pomaranče ni na pretočnih medijih (vsaj uradno ne) in tudi to je del, ki sem se ga lotil. Želim, da se te stvari uredijo, da dobimo originale, naredimo remix in vse skupaj ponovno izdamo. Prednost imajo pretočni mediji, vendar jih bomo, če bo le možno, izdali tudi na  na vinilu in CD-ju.

ROCKER.SI: Nam lahko razkriješ še kakšno presenečenje?

DENIS BRNČIČ: Pripravlja se tudi pesem, ki ni bila še nikoli izdana. Pogovarjamo se, da bi fantje pesem ponovno posneli in jo izdali ob izidu LIVE albuma, kot nekakšno bonus pesem. 

ROCKER.SI: Imaš še kakšno zaključno misel?

DENIS BRNČIČ: Pomarančo je potrebno postaviti tja, kamor spada. Na prestol slovenskega heavy metala. To je band, neprecenljive vrednosti. Tako za metal subkulturo, kot tudi slovensko glasbeno zgodovino. Mi ga bomo postavili tja. Predlagam, da tisti, ki si res želite priti na koncert, karte kupite čim prej, ker je interes res ogromen. Karte lahko kupite od jutri na vseh prodajnih mestih Eventima. Long live metal!!!