Dave Mustaine je objavil nov kratek video s snemanja albuma

Dave Mustaine je objavil nov kratek video s snemanja albuma
Dave Musraine - foto: Kevin Winter

Težko pričakovani novi album skupine Megadeth je vse bližje, saj je Dave Mustaine na Instagramu delil videoposnetek, na katerem snema “zadnji vokalni posnetek” plošče.

Posnetek si lahko ogledate spodaj. Vodja skupine je posnetek naložil v soboto z napisom “Zadnji vokalni posnetek albuma. Ste pripravljeni?” Na videoposnetku je Mustaine v vokalni kabini, na sebi ima očala in slušalke in poje besedilo: “To je konec vrstice zate!” Mustaine je v zadnjih nekaj tednih objavil vrsto privlačnih kratkih posnetkov, s katerimi je napovedoval 16. studijski album skupine Megadeth, za katerega je potrdil, da bo naslovljen The Sick, the Dying and the Dead.

Prejšnji teden so Megadeth delil videoposnetek, na katerem je Mustaine promoviral svoj račun Cameo in je vključeval kitarsko glasbo, ki se bo pojavila na novem albumu. 59-letni frontman je dobro izkoristil svoj račun Cameo, odkar se je v začetku julija pridružil platformi za izmenjavo videov. Mustaine je med snemanjem plačljivih prilagojenih video sporočil za oboževalce ponudil tudi delčke novega materiala in pokazal vpogled v novega “skrivnostnega basista” skupine Megadeth, ki je pred kratkim zamenjal dolgoletnega basista Davida Ellefsona.

Megadeth so se maja ločili od Ellefsona, potem ko je na spletu prišlo do spolno grafičnih izmenjav med basistom in oboževalko. Ellefson in ženska sta zanikala obtožbe, da je nadlegoval mladoletnega oboževalca, Ellefson pa je napovedal, da bo zahteval obtožbo “maščevalne pornografije”. Medtem je Mustaine zbrisal Ellefsonove bas posnetke za novo ploščo in najel novega basista, ki je na hitro ponovno posnel. Identiteta skrivnostnega basista bo znana v manj kot dveh tednih, ko se Megadeth odpravijo na Metal Tour of the Year z Lamb of God, Trivium in Hatebreed. Ne glede na nujne medicinske primere ali odpovedi, povezane s COVID-om, se bo pohod začel 20. avgusta v Austinu v Teksasu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dave Mustaine (@davemustaine)