Country Folk & Blues Kozol’c – 25. maja v Kozolcu na Poljani

Country Folk & Blues glasba z vsemi svojimi podžanri in fuzijami je v zadnjih letih v razcvetu – poleg avtentičnega, skoraj tradicionalnega bluesa na odrih in lestvicah najdemo mnoge izvajalce, ki so žanrom vdihnili modernejši zvok. Nastopili bodo mednarodno priznani slovenski in tuji glasbeniki različnih generacij v svojem pristnem slogu in maniri. Če obožujete surovost blues glasbe in spomladanski country, potem bo to pravo mesto za vas. Mednarodni Country Folk & Blues Fest v Koroškem Kozolcu na Poljani!

Prismojeni Profesorji Bluesa

Nastopajoči:
Samuel Blues je mlad, vsestransko nadarjen umetnik. Glasbenik ki prihaja iz okolice Jesenic z vokalom in slide kitaro nastopa sam. Preigrava avtorske pesmi, delta-blues, grunge in težje ritme.
Na odru ima prezenco, z nogo pa tolče po doma narejenem glasbilu. Samuel velja za enega najbolj virtuoznih, izvirnih in nadarjenih glasbenikov v mlajših vrstah slovenske glasbene scene. Na koncertu bo predstavil svoj novi album Alpska psihadelija, katerega boste lahko na koncertu tudi prejeli.

Prismojeni Profesorji Bluesa. Družina ‘prismojencev’, ki jo sestavljajo Julijan Erič (vokal in kitara), Miha Erič (ustna harmonika, vokal in lap steel kitara), Zlatko Đogić (bobni in vokal) in Miha Ribarič (bas kitara) je ravno zaključila s snemanjem novega albuma in je nedvomno ena naših najbolj markantnih glasbenih skupin ta hip, ki ubrano pluje skozi blues, funk, rock, country in soul.

The Blues Bees

The BBees (The Blues Bees) je novo, sveže ime na glasbeni sceni, kljub temu, pa so člani zasedbe prekaljeni glasbeniki z dolgoletnimi izkušnjami. Jan Lužnik – kitara, vokal, Gorazd Čepin – klaviature, vokal, Jure Gobec – bas kitara, David Slatinek – bobni, vokal. Četverica se je združila, da uresniči svojo dolgoletno željo po igranju pristnega blues-a. V njihovem repertoarju so trenutno zbrane skladbe Freddieja Kinga, Johna Lee Hookerja, vse do Stevie Ray Vaughana, v nastajanju pa so tudi že prve avtorske skladbe. Posebnost zasedbe je ta, da vključuje kar 3 vokale. Na glavnem vokalu se menjatava Jan Lužnik in Gorazd Čepin, na back-vokalu pa je prepričljiv David Slatinek. Pestre in bogate vokalne linije popestrijo odlične instrumentale. Talent, izkušnje, ljubezen do blues-a in skupno mišljenje »manj je več« zasedbo združuje in ji daje edinstven zvok.

Bad Notion, “power” trio iz Ljubljane, je nastal proti koncu leta 2013. Zasedbo sestavljajo kitarist in vokalist Grega Smola Crnković, basist Žiga Korenčič in bobnar Rok Skoliber, ki še vedno vztrajajo v preigravanju udarnega blues rocka s pridihom funka. Najmočneje so vplivali nanje Jimi Hendrix, Gov’t Mule, Jeff Beck, Michael Landau in Led Zeppelin, kar bo gotovo čutiti tudi v glasnosti njihovega nastopa. Grega Smola Crnković – kitara, vokal, Žiga Korenčič – bas , Rok Skoliber – bobni.

Milan Kamnik Band

Johnny Cash Tribute
Milan Kamnik Band
Lovely Quinces

Vstopnina: 
10€ v preprodaji
13€ na dan dogodka

Srečelov, enolončnice, hamburgerji, koroški šnops in mošt ter obilico smeha!!!