Corey Taylor udaril po Rock and Roll Hall of Fame

Corey Taylor udaril po Rock and Roll Hall of Fame
Corey Taylor - foto: Katja Ogrin

Corey Taylor, frontman skupine Slipknot, je v intervjuju močno udaril po instituciji Rock and Roll Hall of Fame in jih označil kot “kup smeti”.

Dejal je, da če bi njegova skupina kdaj prejela nominacijo, bi jo verjetno zavrnil. V nedavnem intervjuju za radijsko postajo Lazer 103.3 iz Taylorjeve rodne Iowi, je pogovor nanesel tudi na možnost nominacije skupine Slipknot za v Rock and Roll Hall of Fame. Voditelj Andy Hall je poudaril, da je Slipknot prihodnje leto upravičen do možnosti uvrstitve v Rock Hall in predlagal, da oboževalci “popravijo vse napake preteklosti”, tako da se skupino vključi k drugim hard rock in metal velikani, kot so Judas Priest in Scorpions.

“Najprej naj povem, da me Rock Hall niti malo ne zanima in mislim, da je to sam en kup smeti,” je odgovoril Taylor. “V resnici ne častijo ničesar, razen pop glasbe in resnično spodbujajo prave rock skupine le, ko se morajo ukloniti pritiskom.”

Taylorjeve frustracije o instituciji Rock and Roll Hall of Fame je verjetno še povečalo še dejstvo, da so letos sprejeli umetnike, kot sta Tina Turner in Jay-Z in ne hard rock in heavy metal legend kot sta skupini Iron Maiden in Rage Against the Machine.

“V preteklosti niso spoštovali že ne vem koliko skupin in so postavili druge pred tiste, ki si to dejansko zaslužijo. Verjetno bi šel po poti Sex Pistols (leta 2006 so Sex Pistols zavrnili nominacijo),” je nadaljeval Taylor. “Rekel bi nekaj v stilu: Vseeno mi je, ali sem del tega ali ne. Nimate pojma za kaj se pravzaprav gre v duhu rokenrola. Torej vzemite si to in si potisnite saj veste kam.”