Prvi Nightwish spletni koncert privabil 150.000 gledalcev

Nightwish

Sodeč po poročanju finskega časnika Helsinki Times je skupina Nightwish v prvem od dveh virtualnih nastopov zbrala 150.000 gledalcev in postavila rekord največjega plačanega virtualnega koncerta v zgodovini Finske.

Večina gledalcev je prišla iz Evrope in Severne Amerike, a predstava je bila resnično svetovni dogodek, saj so oboževalci v 108 državah kupili vstopnice za predstavo, blagajna pa je presegla milijon evrov.

Nightwish so v dveh večerih, v petek, 28. maja in v soboto, 29. maja uprizorili spletni koncert z naslovom An Evening With Nightwish In A Virtual World (večer z Nightwish v virtualnem svetu). Scena odra je bila taverna z imenom “The Islanders Arms”, zgrajena v navideznem svetu. Na uro in pol dolgi predstavi je skupina prvič v živo predstavila skladbe z zadnjega albuma “Human. :II: Nature.“, ki je izšel aprila 2020. Obiskovalci predstave so poleg novih, prvič odigranih pesmih v živo lahko uživali tudi v virtualni 3D vizualizaciji.

“To je vsekakor ena najbolj kul stvari, ki smo jih naredili s skupino,” je dejal bobnar Kai Hahto. “Ko se vizualni elementi, tehnologija in glasba tako dobro srečajo, to postane edinstvena izkušnja.”

Prvič pa se je predstavil v skupini tudi koncerti basist Jukka Koskinen iz skupine Wintersun, ki nadomešča Marca Hietala, ki je skupino Nightwish zapustil letos januarja.