Colin Hay in Ringo Starr predstavljata novo skladbo

Pevec skupine Men at Work, Colin Hay, je gostovanje Ringa Starra, ki gostuje na njegovem prihajajočem solo albumu Now and the Evermore, označil za “češnjo na torti”.

Hayjevo prvo sodelovanje z nekdanjim Beatlom se je zgodilo leta 2003, ko se je pridružil All-Starr Bandu na turneji po Severni Ameriki, od takrat pa je slednje postalo nekakšna stalnica. Njuno zadnje sodelovanje se je pojavilo v obliki naslovne skladbe za ploščo Now and the Evermore, ki bo izšla 18. marca.

Hay je novi LP napisal in posnel v svojem posvojenem domačem mestu Los Angelesu med pandemijo. “Ko jo poslušam, me popelje nazaj v čas, ko sem mislil, da imam ves čas na svetu,” je dejal Hay o sodelovanju z Ringom. “To je pesem, ki je brez sramu navdihnjena z veličastnostjo Beatlov in darili, ki so nam jih podarili. Sodelovanje z Ringom je več kot češnja na torti.”

Hay je dejal, da bo Now and the Evermore služil tudi kot opomnik, da moramo na življenje gledat s svetle strani, tudi takrat, ko so stvari mračne. “Globoko sem hvaležen za življenje, ki ga imam, in mislim, da sem naravno nagnjen k optimizmu in humorju,” je dodal. “V zadnjem času pa sem moral glede tega bolj potruditi. Moral sem aktiven pri tem, da sem pustil, da novi žarki upanja zasijejo v nekaterih na videz temnih situacijah.”

Hay je svoj zadnji studijski album izdal lani, ko je izšla zbirka priredb I Just Don’t Know What To Do With Myself (2021).