CHAINBRAKE: ‘Ko zmanjka besed, vstaviš kitarski solo’

Skupina Chainbrake (FOTO: Mirjam Fortuna)
Skupina Chainbrake (FOTO: Mirjam Fortuna)

Po letu dni je znova napočil čas za pogovor z zasedbo Chainbrake. Za klepet z obetavnimi hard rockerji iz Trbovelj, kateri so pretekli petek nastopili kot posebni gostje obujenih Razvalin (TUKAJ si lahko preberete reportažo s koncerta), konec meseca pa jim lahko prisluhnete tudi na Gori rocka.

ROCKER.SI: Glede na to, da gre za naš drugi intervju, se zdi prvo vprašanje več kot primerno: Kaj ste počeli v tem času?
CHAINBRAKE:
V tem času smo vse prej kot počivali. Konec lanskega leta je izšel še tretji videospot za priredbo ‘I Don’t Wanna Be’. Drugače pa smo se predvsem posvečali avtorskemu materialu, ki se počasi sestavlja v neko celoto.

Pevec skupine Chainbrake (FOTO: Nejc Zupančič)
Pevec skupine Chainbrake (FOTO: Nejc Zupančič)

ROCKER.SI: Do danes ste objavili tri promocijske videe, v katerih ste se poklonili svojim vzornikom. Lahko v kratkem pričakujemo tudi kakšnega, ki bo posvečen avtorski glasbi?
CHAINBRAKE:
Seveda, tudi to pride. Skrajni čas je že, da vam pokažemo nekaj povsem našega, nekaj na kar bomo 100-odstotno ponosni.

ROCKER.SI: Kdaj lahko pričakujemo izid vašega prvenca?
CHAINBRAKE:
Točnega datuma njenega izida ti trenutno še ne morem razkriti. Na albumu delamo s polno paro, vendar je snemanje plošče, četudi jo snemamo v lastni režiji, precejšen finančni zalogaj. Če bo šlo vse po načrtih, pa bo slednja luč ugledala sveta pozno jeseni.

ROCKER.SI: Pretekli petek ste nastopili kot posebni gostje obujenih Razvalin. Kako je prišlo do sodelovanja?
CHAINBRAKE:
Ja, petek je bil res en poseben večer. Skoraj razprodana dvorana, super ekipa in, seveda, dobra glasba. Do dogodka je prišlo predvsem zaradi oboževalcev Razvalin, ki so si že kar nekaj let želeli ponovno združitev skupine.

V tako majhnem mestu kot so Trbovlje se skoraj vsi glasbeniki poznamo med seboj. Tudi naša povezava s  klaviaturistom Jufijem (Gregor Juvan, op.a.) pri tem ni izjema. Ko se je ideja o združitvenem koncertu začela dogajati, smo bili, po njegovih besedah, edina prava izbira. S tem pa je dogodek dobil še dodatno noto, kot koncert dveh generacij.

ROCKER.SI: Ali se nam, glede na to da je iz Trbovelj tudi pevec Sergej Škofljanec, obeta kakšno skupno studijsko sodelovanje?
CHAINBRAKE:
Sergej je izjemen glasbenik in lagali bi se, če bi dejali, da ne bi želeli sodelovanja z njim (bodisi odrskega ali studijskega). Vendar, tega trenutno ni na vidiku.

ROCKER.SI: Kaj bi radi zaupali našim bralkam in bralcem?
CHAINBRAKE:
Ko zmanjka besed, vstaviš kitarski solo. Ker je to v intervjuju težje, pa bralke in bralce povabimo na prihajajoče koncerte. Kljub ustvarjanju prvenca, nas bo poleti še vedno moč ujeti na slovenskih odrih.

FOTO: Chainbrake (FB profil)