Buržuazija s tretjim singlom Dej povej

Buržuazija (FOTO: Urh Pirc)

Domača hard rock zasedba Buržuazija se tokrat predstavlja s tretjim singlom ‘Dej povej‘.

Zasedbo sestavlja pet Ljubljančanov, leta 2016 pa sta jo soustanovila kitarist Rok Molnar in bobnar David Podgornik.  Po tem, ko je slednji bend zapustil,  je za bobne sedel Anže Mramor, kasneje pa so se jima pridružili še na kitari Žan Žak Martinjak, Jan Otoničar na basu in na vokalu Martin Špendl. 

Bend ustvarja avtorsko glasbo, ob tem pa igra tudi priredbe. Doslej so posneli dva singla ‘Utrip‘ in ‘Mal drgač‘ (za katera so izdali tudi videospota), njihov repertoar pa trenutno zajema 18 pesmi. Uživajo ob igranju kakovostne glasbe in ustvarjanju dobrega vzdušja za publiko. Močan a vseeno speven zvok sta zaščitna znaka benda na odru.

Slednje pa velja tudi za njihove skladbe. Pred nami je tako še ena energična skladba o kateri je Rok povedal sledeče: ”Samo če si upaš za stvari vzeti malenkost več časa, se v njih poglobit in z njimi igrat, boš užival v poti do cilja, bolj kot končni točki. Zmagal si, ko najdeš smisel v malenkostih in poskušaš zgrabit vse, medtem pa vse ohranit nične. Sicer pa je užitek relativen. Vsaka stvar ima skrite note, ki čakajo da jih odkriješ. Najbolj važno pa je, da vse to delaš precizno in počasi.” Vsekakor besede, ki veljajo še kje drugje.