Buržuazija predstavlja album ‘LP’

Buržuazija - LP naslovnica

Ljubljanska zasedba Buržuazija, ki je v preteklih mesecih osvojila glasbeni svet, je marca v zakulisju trenutne situacije izdala prvi album z naslovom ‘LP’. 

Zasedba Buržuazije je nastala iz glasbeno ustvarjalnega kolektiva, ki deluje od leta 2016 in se je v letih oblikovala v tri rock skupine, sveže sile na slovenski glasbeni sceni – LumberjackJoker Out in Buržuazija. Buržuazijo sestavljajo Rok Molnar in Rok Miže na kitari, Martin Špendl na vokalu, Jan Otoničar na basu in Anže Mramor na bobnih.

Album ‘LP‘ predstavlja evolucijo s prvotne hardrock usmerjenosti skupine in jo predstavi v žanrsko obogateni luči, z elementi disca in popa. Pri tej preobrazbi pa sta jim bila v veliko pomoč znani slovenski producent Drago Popovič, pri katerem so album posneli, ter priznani klaviaturist Davor Klarič (Šank Rock, Mali Bogovi, Elevators), ki je sodeloval pri snemanju nekaterih pesmi. Album nosi svež, energijsko nabit, poslušljiv zvok, ki kljub svoji preprostosti skriva v sebi nekaj dodatne globine in kompleksnosti.

Z izidom novega albuma LP je izšel tudi nov videospot za pesem “Na tleh”.
Celoten album si lahko poslušate spodaj.