Bullet for My Valentine z novo skladbo ‘Over It’

Skupina Bullet For My Valentine (FOTO: Bullet For My Valentine Facebook)
Skupina Bullet For My Valentine (FOTO: Bullet For My Valentine Facebook)

Valižanska heavy metal zasedba Bullet for My Valentine je razkrila, da bodo 29. junija letos izdali nov, že šesti studijski album z naslovom ‘Gravity’.

 

S skladbo ‘Over It’ napovedali nov studijski album

Te dni pa so izdali tudi prvi singel ‘Over It‘, s katerim so tudi napovedali prihajajoči plošček.

Zadnji studijski album ‘Venom‘ so fantje izdali leta 2015. Bo pa to prvi album z novim bobnarjem Jasonom Bowldom in basistom Jamiejem Mathiasom.

Vodja zasedbe Bullet for My Valentine Matt Tuck pa je za NME povedal, da je prav on prevzel mesto glavnega tekstopisca za nov album in ob enem še pojasnil, da je tokrat imel precej več vizije kako želi, da album zveni.

Dodal je še, da je želel, da bi plošček zvenel nekoliko drugače kot predhodniki, zato so poskusili ustvariti drugačen zvok in na drugačen način so poskusili pisati pesmi. Fantje se namreč ne želijo obremenjevati s preteklostjo in se ponavljati. Veselijo pa se prihodnosti. Skladbe naj bi zvenele precej bolj preprosto, a so kitare tehnično precej dovršene, z dodatkom malce tršega zvoka, kar pa naredi pesmi precej bolj prebavljive.

Hkrati še meni, da bo prihajajoči album presenetil marsikaterega poslušalca zaradi drugačnosti zvoka, a da so sami z izdelkom zelo zadovoljni in ponosni.