Brian Johnson (AC/DC) bo izdal avtobiografijo ‘The Lives Of Brian’

Brian Johnson bo izdal avtobiografijo. (FOTO: Guitar Interactive)
Brian Johnson bo izdal avtobiografijo. (FOTO: Guitar Interactive)

Brian Johnson, legendarni frontman priljubljene avstralske zasedbe AC/DC bo 26. oktobra izdal težko pričakovano avtobiografijo z naslovom ‘The Lives Of Brian‘.

Z vstopom v AC/DC se mu je življenje spremenilo

Brian Johnson se je skupini AC/DC pridružil leta 1980, po smrti njihovega prvotnega pevca Bona Scotta. Prvi album, ki so ga posneli skupaj, je bil ‘Back In Black‘, postal pa je najbolj prodajan rock album vseh časov.

Po četrt stoletja platinastih albumov in rekordnih turnej je bil leta 2016 prisiljen zapustiti skupino, potem ko so mu diagnosticirali izgubo sluha, a se je leta 2020 zmagovalno vrnil v skupino in izdali so plošček ‘Power Up‘, le ta pa se je zavihtel na 1. mesto, v kar 21-ih državah.

Johnson je bil v zadnjem času uspešen tekmovalni voznik dirkalnih avtomobilov, podal pa se je tudi v voditeljske vode. Izkazal se je namreč kot karizmatični voditelj oddaj ‘Cars That Rock With Brian Johnson‘ in ‘Brian Johnson: A Life Of The Road‘.

Brian Johnson je ob tem povedal: ‘Imel sem nekaj dolgih in nekaj lepih noči, nekaj slabih in nekaj dobrih dni, v tem času pa sem se iz zborovskega pevca prelevil v rock ‘n’ roll pevca, zdaj pa sem napisal prekleto knjigo o tem.’

Johnson se je rodil očetu jeklarju ter veteranu 2. svetovne vojne ter materi Italijanki. Odraščal je v Newcastle Upon Tyne v Angliji in že od malih nog bil predan glasbi. Takrat je namreč pel v pevskem zboru. Do zgodnjih sedemdesetih, je nastopal z glam rock skupino GEORDIE in imeli so nekaj uspešnic, vendar je bilo težko. Tako težki, da so se do leta 1976 razšli.

Leta 1980 pa se je spremenilo vse. Bon Scott, pevec in tekstopisec zasedbe AC/DC je umrl v 34. letu starosti. Skupina je sklicala avdicijo za novega pevca in kmalu se jim je pridružil Johnson.

Junija 1980 so nato izdali album ‘Back in Black‘ in dosegli nepredstavljivo. Prodali so več kot 50 milijonov kopij albuma po svetu, sledila je tudi večletna turneja. Ta uspeh pa je plošček ponesel na lestvico najbolj prodajanih hard rock albumov v zgodovini.

Le to pa je za vedno spremenilo odraz rock glasbe in predvsem Johnsonovo življenje.

Od 26. oktobra dalje pa boste lahko prebrali avtobiografijo, kjer vam bo sam Brian Johnson opisal marsikaj zanimivega.