Koliko skladb Metallica ni odigrala v živo?

Metallica
Foto: NY Daily News

Metallica je svoj prvi koncert odigrala 14. marca leta 1982. Od takrat so izdali 10 studijskih albumov (12, če upoštevate Garage Inc. in Lulu) in igrali na vseh sedmih celinah. To je veliko materiala in veliko koncertov.

Pri spletnem magazinu Loudwire so preko Setlist.fm pregledali vse skladbe, ki jih je Metallica odigrala v živo. Ugotovili so, da je skupina odigrala veliko večino vseh svojih skladb, upoštevali niso edino albuma Garage Inc. in Lulu ter vse instrumentalne skladbe. Ugotovili so, da nikoli ni bilo odigranih v živo 17 skladb.

Katerih 17 skladb ni Metallica nikoli odigrala v živo?

Iz albuma Load “The House Jack Built”, “Cure”, “Thorn Within” in “Ronnie”, iz albuma Reload “Better Than You”, “Slither”, “Bad Seed”, “Where the Wild Things Are”, “Prince Charming”, “Attitude” in “Fixxxer”. Sledita še albuma St. Anger s skladbami “Invisible Kid”, “My World”, “Shoot Me Again” in “Purify” in album Hardwired… to Self-Destruct s skladbama “Am I Savage?” in “Murder One”.

Katero skladbo je pa Metallica odigrala največkrat?

Metallica je največkrat, kar 1680 krat odigrala Master Of Puppets, sledi ji Creeping Death, ki je bila odigrana 1562 krat ter Seek & Destroy, ki je bila odigrana 1532 krat. Celotno statistiko odigranih skladb si lahko ogledate na povezi spletne strani Setlist.fm.