Boštjan Velkavrh s prvim singlom ‘Dvigni me’ najavlja izid prvenca

Boštjan Velkavrh (Foto: MARS MUSIC D.O.O. / DALLAS D.O.O.)
Boštjan Velkavrh, pesnik in pevec, s prvim singlom ‘Dvigni me’ najavlja izid album prvenca. Skladba bo kmalu izdana tudi spletu. 

Po odhodu Zorana Predina v Ljubljano je skupina ‘Lačni Franz’ leta 2001 izdala prvo avtorsko ploščo z naslovom ‘V peni sprememb’ – poleg Lare Baruca in Vlada Poredoša iz skupine Orlek je Boštjan Velkavrh odpel vse preostale pesmi na plošči. Kasneje se je vesoljni Sloveniji predstavil na šovu na televiziji in dobil vzdevek ‘slovenski Joe Cocker’.

Po nekajletnem premoru je Boštjan zbral vse svoje glasbene izkušnje in znanje ter napisal besedila za deset avtorskih pesmi, ki bodo jeseni izšla na prvi avtorski plošči z naslovom ‘Potovanje’. S pomočjo maestra in enega največjih mojstrov in najbolj produktivnih glasbenikov v Sloveniji, Jadrana Ogrina (ex Kameleoni, September, Karamela…), ki je za skladbe napisal glasbo in ustvaril aranžmaje, je posnel album ‘Potovanje’, ki bo izšel v jesenskih mesecih. Prvi singel ‘Dvigni me’, je ljubezenska pesem.

Album ‘Potovanje’, ki bo izšel jeseni, izžareva vse kar Boštjan predstavlja, saj sam verjame, da je ‘življenje potovanje, ki ga obkrožata glasba in ljubezen’.

Boštjan je pevec, pesnik, pisec besedil, šaljivec, ambasador dobre volje ter nepoboljšljivi zaljubljenec. Rodil se je v Mariboru, življenjska pot ga pred leti je zanesla na Obalo, kjer živi in ustvarja. Zanimanje za glasbo je začel kazati zelo zgodaj, saj je že v osnovni šoli ustanovil svoj prvi band, s katerim so obstajali tako dolgo, da so igrali na šolski proslavi. Glasbene izkušnje si je nabiral v manj znanih, srednješolskih skupinah, kjer je zmeraj deloval kot tekstopisec, vokalist in frontman.

Nekega dne ko je v Mariboru organiziral koncert hrvaške skupine Psihomodo Pop, je k njemu pristopil, njihov takratni manager za Slovenijo in mu ponudil mesto v skupini Lačni Franz, kjer je za kratek čas zamenjal Zorana Predina, z njimi je posnel album in takrat se je za Boštjana začela mala šola rock ‘n’ rolla.